Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

Μπαράζ πτήσεων κυβερνητικών αεροσκαφών από Λιβύη – ‘Αλλα 2 ξεκίνησαν για Βιέννη και Αθήνα – Ηχητικό ντοκουμέντο

– Το πρωί λιβυκό Falcon μπήκε στο ελληνικό FIR
– Λίγο μετά τις 13.00 άλλα δυο απογειώθηκαν για Αυστρία και Ελλάδα
– ‘Ολα αυτά, λίγες ώρες μετά την τηλεφωνική επικοινωνία Παπανδρέου-Καντάφι
– Ντοκουμέντο: Η επικοινωνία των AWACS με τον πύργο ελέγχου στη Μάλτα

‘Ενα απίστευτο θρίλερ εκτυλίσσεται από το πρωί με λιβυκά κυβερνητικά αεροσκάφη να απογειώνονται από την Λιβύη και κάποια να έχουν προορισμό και την Ελλάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εκτός από το προεδρικό αεροσκάφος, 5A-DCN Falcon DA 900 του Καντάφι, το οποίο τελικά προσγειώθηκε στο Κάϊρο, άλλα δυο απογειώθηκαν λίγο μετά τις 13.00 το μεσημέρι. Tο ένα, με χαρακτηριστικό αριθμό 5A-UAC, κατευθύνεται στην Αθήνα και το άλλο (5A-UAA) στη Βιέννη. Η πληροφορία δεν έχει επιβεβαιωθεί από επίσημες ελληνικές πηγές.

Το πρώτο αεροσκάφος ήταν το προεδρικό αεροσκάφος 5A-DCN Falcon DA 900 του Καντάφι.

Διέγραψε μία σχεδόν κυκλική πορεία, εισήλθε και εξήλθε νόμιμα από το ελληνικό FIR, με προορισμό το Κάϊρο, αφού προηγουμένως είχε καταθέσει κανονικά σχέδια πτήσης.

Ειδικότερα, στις 11:20 το λιβυκό αεροσκάφος, το οποίο είχε απογειωθεί από την Τρίπολη, εισήλθε στον ελληνικό εναέριο χώρο, στη θέση Άγκνους. Η θέση αυτή βρίσκεται στη Μεσόγειο, στο σημείο όπου τελειώνει το FIR Αθηνών, και αρχίζει το FIR της Μάλτας. Το αεροσκάφος πέταξε επί 14 λεπτά στον ελληνικό εναέριο χώρο και στις 11:34 βγήκε από τη θέση Σαλούν, που βρίσκεται εκεί, όπου τελειώνει το FIR Αθηνών και αρχίζει το FIR της Αιγύπτου.

Ο πιλότος του αεροσκάφους κατέθεσε κανονικά, ως όφειλε, σχέδιο πτήσης στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, λέγοντας ότι απογειώθηκε από την Τρίπολη της Λιβύης και είχε προορισμό το Κάϊρο της Αιγύπτου, χωρίς ωστόσο να αναφέρει ποιους είχε επιβάτες. Σημειώνεται ότι σε αυτές τις περιπτώσεις ο πιλότος δεν είναι υποχρεωμένος να αναφέρει ποιους μεταφέρει, από τη στιγμή που έχει καταθέσει κανονικά σχέδια πτήσης.

Το αεροσκάφος μετέφερε τον ον επικεφαλής της Λιβυκής Αρχής Προμηθειών και Επιμελητειακής Υποστήριξης, τον υποστράτηγο Άμπντελ Ραχμάν Μπεν Άλι αλ Σάγιντ αλ Ζάουϊ .

Από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας η συγκεκριμένη πτήση χαρακτηριζόταν συνήθης, σαν αυτές που πραγματοποιούνται καθημερινά.

Πάντως πριν λίγες μέρες το συγκεκριμένο αεροσκάφος είχε επισκεφθεί το Αμάν της Ιορδανίας και επέστρεψε στην Τρίπολη της Λιβύης.

Ακούστε εδώ τη συνομιλία νατοϊκών AWACS με τον πύργο ελέγχου στην Μάλτα

Listen!

Διαβάστε περισσότερα στο OnAlert.gr

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε