Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Μπέτυ Μπαζιάνα – Εμινέ Ερντογάν: “Μέσα” στην συνάντηση τους

Μπέτυ Μπαζιάνα – Εμινέ Ερντογάν: “Μέσα” στην συνάντηση τους

Η σύντροφος του Έλληνα πρωθυπουργού, Μπέτυ Μπαζιάνα, επισκέφθηκε την σύζυγο του Προέδρου της Τουρκίας, Εμινέ Ερντογάν, στο ξενοδοχείο στο οποίο διαμένει στο κέντρο της Αθήνας. Η Εμινέ Ερντογάν κάλεσε την Μπέτυ Μπαζιάνα στο ξενοδοχείο για να πιουν τσάι καθώς ακυρώθηκε το πρόγραμμα της, λόγω ξαφνικής της αδιαθεσίας.

Η Μπέτυ Μπαζιάνα έφτασε στο ξενοδοχείο όπου διαμένει η Πρώτη Κυρία της Τουρκίας, το μεσημέρι της Πέμπτης (07.12.2017), περίπου στις 16:20. Μπήκε βιαστική αλλά ιδιαίτερα εντυπωσιακή στο ξενοδοχείο για να πιει τσάι με την Ελινέ Ερντογάν… και αποχώρησε μόλις 50 λεπτά αργότερα.

Η ώρα του δείπνου στο Προεδρικό Μέγαρο! Αμηχανία και “ηλεκτρισμός” στην ατμόσφαιρα

Ερντογάν στην Αθήνα: Αλλαγές και ακυρώσεις στο πρόγραμμα του προεδρικού ζεύγους

Δείτε στο βίντεο την άφιξη της Μπέτυς Μπαζιάνα στο ξενοδοχείο

Δείτε στο βίντεο την έξοδο της Μπέτυς Μπαζιάνα

Στο ηλιόλουστο μπαλκόνι με θέα την… Ακρόπολη

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο πρώτες κυρίες βγήκαν στο μπαλκόνι του ξενοδοχείου και η κ. Μπαζιάνα έδειξε στην κ. Ερντογάν τη θέα και της μίλησε για την Ακρόπολη. Έκανε ιδιαίτερη μνεία στα Μάρμαρα του Παρθενώνα, τα οποία, όπως τόνισε, πρέπει να επιστραφούν στην Ελλάδα, στον τόπο που γεννήθηκαν, ως μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς.

Τσίπρας – Ερντογάν: Πετούσαν φωτιές! Ένα τετ-α-τετ που θα περάσει στην Ιστορία!

Μάλιστα, η κ. Μπαζιάνα της είπε ότι βούλησή της είναι, την επόμενη φορά που η Εμινέ Ερντογάν θα επισκεφθεί την Αθήνα, να την ξεναγήσει η ίδια στο Μουσείο της Ακρόπολης, εκφράζοντας παράλληλα την ευχή να έχουν επιστραφεί και τα Μάρμαρα του Παρθενώνα.

Το δώρο της Μπέτυς Μπαζιάνα και η προσφυγική κρίση

Στη συνέχεια, οι δύο κυρίες είχαν πολύ θερμή συνομιλία και ήπιαν τσάι. Μεταξύ των θεμάτων που συζήτησαν ήταν και η προσφυγική κρίση, με αφορμή το βιβλίο που δώρισε η Μπέτυ Μπαζιάνα στην σύζυγο του Τούρκου Προέδρου, το οποίο είχε ζωγραφιές από προσφυγόπουλα.

Η κ. Μπαζιάνα τόνισε πως και η Ελλάδα και η Τουρκία έχουν πληγεί από την προσφυγική κρίση, υπογραμμίζοντας τις τεράστιες προσπάθειες που έχει καταβάλλει η Ελλάδα για να υποδεχθεί και να καλύψει τις ανάγκες των προσφύγων.

Μίλησε ακόμα για την ανάγκη προστασίας και αλληλεγγύης προς τους πρόσφυγες και έκανε ιδιαίτερη μνεία στην ανάγκη προστασίας και φροντίδας των ασυνόδευτων παιδιών, αλλά και της επανένωσης των οικογενειών που χωρίστηκαν εξαιτίας της προσφυγικής κρίσης.

Γνωρίζονται από την Κίνα

Υπενθυμίζεται ότι δεν είναι η πρώτη φορά που συναντιούνται οι δύο κυρίες. Είχαν ξανασυναντηθεί τον περασμένο Μάιο στην Κίνα, στην «Απαγορευμένη Πόλη», και η μεταξύ τους επικοινωνία είναι πολύ θερμή.

Η εντυπωσιακή Μπέτυ Μπαζιάνα και η “ξινή” Εμινέ Ερντογάν

Η Μπέτυ Μπαζιάνα κατάφερε και πάλι να κλέψει τις εντυπώσεις. Για την επίσκεψη της στην Ελινέ, επέλεξε να παίξει με κλασικά χρώματα στο στυλ της. Για αυτό φόρεσε ένα μίντι φόρεμα με μαύρη φούστα που στο πάνω κομμάτι του έκανε διχρωμία (καφέ του πούρου – λευκό) ενώ είχε παιχνιδιάρικο σταυρωτό “δέσιμο”. Το φόρεμα συνδύασε με μαύρες ψηλοτάκουνες γόβες και καφέ του πούρου μάλλινο παλτό.

Η Μπέτυ Μπαζιάνα ήταν ιδιαίτερα χαμογελαστή… ενώ αντίθετα η Εμινέ Ερντογάν, η οποία ήταν ντυμένη σε κιτρινόμαυρους τόνους, ήταν “βαριά”. Στεκόταν παγωμένη, ανέκφραστη ενώ πολλές φορές έμοιαζε να είναι ιδιαίτερα σφιγμένη. Μόνο σε μία φωτογραφία φάνηκε να χαμογελά…

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις