Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Μπλακ-άουτ στους δήμους – Συγκέντρωση στο υπουργείο Εσωτερικών

Μπλακ-άουτ στους δήμους – Συγκέντρωση στο υπουργείο Εσωτερικών

Λουκέτο βάζουν σήμερα και αύριο ο δήμοι της Αττικής και δίνουν ραντεβού διαμαρτυρίας στις 10:30 στο υπουργείο Εσωτερικών

Κομφούζιο αναμένεται να επικρατήσει στο κέντρο αφού σύμφωνα με πληροφορίες οι δήμοι θα κατεβάσουν στο κέντρο και απορριμματοφόρα.

Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στην Ομόνοια και θα ακολουθήσει πορεία στο υπουργείο.

Οι δήμαρχοι ελπίζουν, για την επίλυση των οξυμένων οικονομικών προβλημάτων τους, στη συνάντηση που θα έχουν σήμερα με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, η οποία γίνεται μετά από αίτημα της ΚΕΔΕ. Τα αποτελέσματα της συνάντησης θα αποτελέσουν αντικείμενο συζήτησης του Διοικητικού Συμβουλίου, το οποίο θα συνέλθει στις 3 μετά το μεσημέρι. Οι τελικές αποφάσεις για την περαιτέρω στάση της Αυτοδιοίκησης θα ληφθούν αύριο (Πέμπτη), στο έκτακτο συνέδριο που συγκαλεί η ΚΕΔΕ.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση της ΠΕΔΑ, οι δήμοι Αττικής διεκδικούν, την τήρηση των κυβερνητικών δεσμεύσεων για διατήρηση των ΚΑΠ τουλάχιστον στα 2,7 δισ. για το 2012, χρηματοδότηση των απαραίτητων αναπτυξιακών έργων από το ΕΣΠΑ, μετά και την συρρίκνωση μέχρι σημείου ουσιαστικής κατάργησης της ΣΑΤΑ και περάσπιση των Αυτοδιοικητικών θεσμών και λειτουργιών από τον ευτελισμό και την απαξίωση .

Τέλος, επισημαίνεται ότι οι δήμοι της Αττικής ζητούν την ενεργητική συμπαράσταση των πολιτών, καθώς «το κόστος από την αδυναμία λειτουργίας των δήμων στην οποία οδηγούμαστε με ευθύνη της κυβέρνησης θα πληρώσουν οι πολίτες της Αττικής, που θα στερηθούν λειτουργίες κοινωνικής υποστήριξης και υπηρεσίες απαραίτητες για την καθημερινή εξυπηρέτησή τους και ποιότητα της ζωής τους».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε