Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Μπλόκο κάτω από τον Ιερό Βράχο υπό το βλέμμα των τουριστών – Τα ΜΑΤ δεν άφησαν τους Αγανακτισμένους να περάσουν προς την ισπανική πρεσβεία

ΩΡΑ 20:45 Τουρίστες κάτω από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, μπροστά στην κλούβα των ΜΑΤ κοιτούν... απορημένοι

– Κλούβα των ΜΑΤ μπήκε κάθετα στη Δ. Αρεοπαγίτου, δίπλα στο Μουσείο της Ακρόπολης
– Απορημένοι κοιτούσαν οι τουρίστες που είχαν επισκεφτεί νωρίτερα στον Ιερό Βράχο!
– “Βόλτα” των Αγανακτισμένων σε Κολωνάκι, Σύνταγμα και Πλάκα
– Δείτε φωτογραφίες και video

Όσοι τουρίστες βρέθηκαν στο απόγευμα της Πέμπτης στην Ακρόπολη ήρθαν αντιμέτωποι με ένα μάλλον περίεργο θέαμα: μια κλούβα των ΜΑΤ να έχει μπει κάθετα στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου, σχεδόν δίπλα από το Μουσείο της Ακρόπολης, κάτω από τον Ιερό Βράχο.

Αιτία; Οι 150 Αγανακτισμένοι που πραγματοποιούσαν πορεία προς την πρεσβεία της Ισπανίας, που βρίσκεται στην περιοχή! Μόνο που φτάνοντας εκεί ήρθαν αντιμέτωποι με την κλούβα των ΜΑΤ και τις διμοιρίες που είχαν αναπτυχθεί στις δυο πλευρές του δρόμου και δεν τους άφησαν να περάσουν.

Σε όλα αυτά μάρτυρες ήταν οι τουρίστες που βρέθηκαν στην Ακρόπολη, οι οποίοι αποχώρισαν… άρον άρον! Λίγο μετά, έφυγαν και οι διαδηλωτές, που πορεύτηκαν στο Σύνταγμα. Η πλειοψηφία διαλύθηκε, αφού η πορεία διαμαρτυρίας είχε ολοκληρωθεί, αλλά περίπου 50 άτομα έμειναν επί της λεωφόρου Αμαλίας, να κάνουν δύσκολη τη ζωή των οδηγών!

Πιο πριν, οι Αγανακτισμένοι πέρασαν και από τα σοκάκια της Πλάκας, φωνάζοντας συνθήματα κατά της Αστυνομίας.

Νωρίτερα, είχαν περάσει μπροστά και από την πρεσβεία της Βρετανίας, επί της Βασιλίσσης Σοφίας, ενώ στη συνέχεια ανέβηκαν στο Κολωνάκι.

«Εσπρεσσάκι, λευτεριά στο Κολωνάκι» ένα από τα… βασικά συνθήματα των Αγανακτισμένων, που βγήκαν ξανά στους δρόμους της Αθήνας για να διαδηλώσουν.
ΩΡΑ 20:40 Περιμένοντας τους Αγανακτισμένους στην πρεσβεία της Ισπανίας
Συγκεντρώθηκαν στο Σύνταγμα με σκοπό να πορευτούν στην πρεσβεία της Βρετανίας στη Βασιλίσσης Σοφίας και στην πρεσβεία της Ισπανίας στην Διονυσίου Αρεοπαγείτου. Στόχος τους να διαδηλώσουν τη συμπαράστασή τους τόσο στους Βρετανούς που αντιτίθενται στη λιτότητα της κυβέρνησης Κάμερον όσο και στους Ισπανούς αγανακτισμένους, που πρόσφατα συγκρούστηκαν με την αστυνομία.

Στην πλατεία του Κολωνακίου μοίρασαν φυλλάδια στους περαστικούς.

Εφτά διμοιρίες των ΜΑΤ επιστρατεύτηκαν...

Λόγω της πορείας αποκλείστηκε το κέντρο της Αθήνας, κυρίως η Βασιλίσσης Σοφίας, η Αμαλίας και οι δρόμοι του Κολωνακίου.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε