Τρίτη, 16 Απρ.
24oC Αθήνα

«Μπλόκο» των ΜΑΤ στην πορεία του ΠΑΜΕ στο ΥΕΝ

«Μπλόκο» των ΜΑΤ στην πορεία του ΠΑΜΕ στο ΥΕΝ

Χιλιάδες ναυτεργάτες και μέλη του ΠΑΜΕ, με επικεφαλής την ΓΓ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα δεν κατάφεραν να φτάσουν έξω από το υπουργείο Ναυτιλίας για να διαμαρτυρηθούν για την επίταξη των πλοίων.

Ένα… τσουνάμι κόσμου συγκεντρώθηκε νωρίς το πρωί στο λιμάνι, έξω από τον Άγιο Διονύσιο και από εκεί ξεκίνησε την πορεία προς το υπουργείο. Επικεφαλής τέθηκε η Αλέκα Παπαρήγα.

Αλλά λίγο πριν φτάσει η πορεία στο υπουργείο βρέθηκε μπροστά στο ανθρώπινο τείχος που είχαν σχηματίσει διμοιρίες των ΜΑΤ, των ΥΜΕΤ και ανδρών του Λιμενικού.

Ξεκίνησαν διαπραγματεύσεις, με τον επιτελάρχη του λιμενικού να ξεκαθαρίζει πως δε μπορούσε να επιτραπεί στους συγκεντρωμένους να περάσουν. Ο πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ, Γιώργος Νταλακογιώργος και της ΠΕΜΕΝ, Σάββας Τσιμπόγλου, είπαν στον επιτελάρχη πως δεσμεύονται οι ίδιοι ότι επεισόδια δε θα γίνουν.

Αλλά η απάντηση του επιτελάρχη ήταν… αποστομωτική: πιο εύκολα θα κατέβει ο υπουργός εδώ, παρά θα περάσετε! Οι συγκεντρωμένοι ανταπάντησαν ότι διάλογο με δυνάμεις ασφαλείας και ΜΑΤ δεν κάνουν και ότι το ψήφισμα διαμαρτυρίας που ήθελαν να δώσουν στον υπουργό, θα το στείλουν με φαξ!

Και έτσι, η πορεία τελείωσε και οι συγκεντρωμένοι διαλύθηκαν.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΣΟΥΧΑΙΜΠ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όλο το ΠΑΜΕ στο λιμάνι! ΤΩΡΑ πορεία στο ΥΕΝ με επικεφαλής την Παπαρήγα

“Έσπασε” η απεργία στο λιμάνι του Πειραιά – Φορτώνουν και αναχωρούν τα πλοία – Ισχυρή δύναμη των ΜΑΤ επί τόπου

Μετά την επιστράτευση ανοίγουν τα λιμάνια εκτός Αττικής – Καταλήψεις στους καταπέλτες των πλοίων όλη τη νύχτα στον Πειραιά

Θέσεις μάχης κατά της επιστράτευσης παίρνουν οι ναυτεργάτες στο λιμάνι – Αρνούνται να παραλάβουν τα φύλλα πορείας και κάνουν κατάληψη στους καταπέλτες

24ωρη απεργία στην Αττική από ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ – Στάση εργασίας στα ΜΜΜ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε