Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Μπορεί να μην τηρείται η νομιμότητα αλλά τελικά Ρέππας και συνδικαλιστές θα κάνουν διάλογο…

‘Οπως και να’ χει οι εργαζόμενοι στα ΜΜΜ είδαν τον νομοσχέδιο και είπαν ναι στο διάλογο…

‘Οπως όλα δείχνουν φέρονται αποφασισμένοι να απαντήσουν θετικά στην πρόσκληση για διάλογο που απηύθυνε σήμερα ο υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων κ. Δημήτρης Ρέππας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν μέχρι στιγμής, ήδη οι συνδικαλιστές στα Λεωφορεία και τα Τρόλεϊ δήλωσαν ότι δεν θα αφήσουν καμία ευκαιρία να πάει χαμένη και θα προσέλθουν στο διάλογο, εφόσον υπάρξει επίσημη πρόσκληση, ενώ προς την ίδια κατεύθυνση κινούνται, σύμφωνα με πληροφορίες και οι συνάδελφοί τους στις άλλες εταιρείες.

Πάντως, κατά τη σημερινή πορεία που πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες στο κέντρο της Αθήνας, το σύνθημα που κυριάρχησε ήταν να ανακληθεί το νομοσχέδιο εδώ και τώρα.

Το ζητούμενο, σύμφωνα με τους συνδικαλιστές, είναι η ατζέντα των θεμάτων που θα συζητηθούν στο διάλογο, καθώς όπως τόνιζαν, δεν είναι μόνο τα ζητήματα που περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο, αφού έχουν ήδη προηγηθεί και άλλες ρυθμίσεις, όπως μειώσεις μισθών, κατάργηση των δώρων και άλλα.

Αύριο συνεδριάζει η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα, για να λάβει αποφάσεις για το μέλλον των κινητοποιήσεων.

Οι συνδικαλιστές, πάντως, αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να αναστείλουν τις κινητοποιήσεις τους όσο κρατάει ο διάλογος και σε περίπτωση αδιεξόδου να τις συνεχίσουν και να τις κλιμακώσουν με κάθε τρόπο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια τις δικαστικές αποφάσεις! Παράνομη η απεργία αλλά εκείνοι απεργούν κανονικά!

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε