Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Μποτιλιαρισμένα τα πάντα – Χωρίς Μετρό η Αθήνα σήμερα – Συγκεντρώσεις στο κέντρο στις 11:00

– Μπλοκαρισμένοι όλοι οι κεντρικοί δρόμοι – Οι στάσεις εργασίας κάνουν πιο δύσκολα τα πράγματα στους δρόμους
– Πως θα κινηθούν λεωφορεία, τρόλεϊ, ΗΣΑΠ, Προαστιακός
– Δεμένα στα λιμάνια τα πλοία
– Απεργούν δημοσιογράφοι, δικηγόροι, νοσοκομειακοί γιατροί

Οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, οι ναυτεργάτες, οι δημοσιογράφοι, οι δικηγόροι, οι νοσοκομειακοί γιατροί συμμετέχουν στην 24ωρη παναττική απεργία που έχουν κηρύξει τα Εργατικά Κέντρα της Αττικής κατά των αλλαγών που σχεδιάζει η κυβέρνηση στα εργασιακά.
ΩΡΑ 9:53 Διασταύρωση Πειραιώς και Δωδεκανήσου στα Καμίνια
Εξαιτίας των στάσεων εργασίας και της 24ωρης απεργίας στο Μετρό, πολλοί ήταν εκείνοι που αναγκάστηκαν να πάρουν τα αυτοκίνητά τους και μοιραία η (ούτως ή άλλως) δύσκολη κατάσταση που επικρατεί κάθε πρωί στους δρόμους της Αθήνας, έγινε ακόμη πιο δύσκολη.
Γρηγορίου Λαμπράκη, ρεύμα προς Πειραιά
ΩΡΑ 09:50 Γρηγορίου Λαμπράκη, το ρεύμα προς Αθήνα
Αυτή την ώρα οι οδηγοί περνούν δύσκολες ώρες στη λεωφόρο Αθηνών από τη Θηβών έως την Ομόνοια, στην άνοδο της Αλεξάνδρας και της Συγγρού, στη Βουλιαγμένης από τον Άγιο Δημήτριο προς την Αθήνα, στην Κηφισίας από το Δαχτυλίδι και κάτω, στη Μεσογείων από την Κατεχάκη μέχρι το κέντρο, στον Κηφισό και στα δυο ρεύματα και ιδιαίτερα στην άνοδο από την Ιερά Οδό μέχρι την Αττική οδό, όπου παρατηρείται μεγάλο πρόβλημα.

Απεργιακό δελτίο – Πως θα κινηθούν τα ΜΜΜ
Οι εργαζόμενοι στο Μετρό αποφάσισαν να ακινητοποιήσουν τους συρμούς για 24 ώρες, ενώ τα υπόλοιπα ΜΜΜ θα κινηθούν από κάποια ώρα και μετά.

Τα δρομολόγια του Ηλεκτρικού ξεκίνησαν στις 09:00 και θα σταματήσουν ξανά στις 21:00.

Τα λεωφορεία έμειναν ακινητοποιημένα από τις 05:00 ως τις 07:30 και τα δρομολόγια θα σταματήσουν πάλι από τις 22:00 ως τη λήξη της βάρδιας. Από τις 07:00 έως τις 22:00 κυκλοφορούν τα τρόλεϊ και από τις 09:00 έως τις 22:00 το τραμ.

Οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ θα κάνουν τρίωρη στάση εργασίας από τις 10:00 έως τις 13:00, ενώ ο Προαστιακός δεν κινήθηκε από τις 05:00 έως τις 07:00, ενώ στάσεις θα γίνουν από τις 10:00 έως τις 13:00 και από τις 22:00 μέχρι τη λήξη της βάρδιας.

Προβλήματα θα υπάρξουν και στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες αφού πέντε ναυτεργατικά σωματεία αποφάσισαν να συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία.

Καλό θα είναι οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν, να επικοινωνούν πριν από την αναχώρησή τους με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία.

Με 48ωρη απεργία σε όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης από τις 06:00 της Τρίτης έως τις 06:00 της Πέμπτης μετέχουν οι ΠΟΕΣΥ, ΠΟΣΠΕΡΤ, ΠΟΕΠΤΥΜ.

Με πλειοψηφία 14-9 ο Δικηγορικός Σύλλογος της Αθήνας αποφάσισε διήμερη παράταση της αποχής και για την Τετάρτη και την Πέμπτη, 18 και 19 του μήνα. Σήμερα, συνέρχεται η Συντονιστική Επιτροπή της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων για να αποφασίσει εάν θα παραταθεί ή όχι πανελλαδικά η αποχή των δικηγόρων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

NewsIt.gr: Γιατί δεν απεργούμε

Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

“Δένουν” τα πλοία για 24 ώρες

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε