Παρασκευή, 19 Απρ.
18oC Αθήνα

Μπουτάρης: “Ήρθα να πω στον Μητροπολίτη μια καλημέρα”!

“Πέρασα ως καλός γείτονας να πω μια καλημέρα”, είπε ο νέος δήμαρχος μπαίνοντας στην Μητρόπολη Θεσσαλονίκης. Αύριο η ορκωμοσία. Τι θα γίνει τελικά;

Πριν από λίγο ο Γιάννης Μπουτάρης έφτασε στην Μητρόπολη για να έχει μια συνάντηση με τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμος.

Μπαίνοντας ο κ.Μπουτάρης είπε πως πέρασε να πει μια καλημέρα ως καλός γείτονας και να πουνε μερικές κουβέντες για τα κοινά που έχουν μεταξύ τους.

Αξίζει να σημειωθεί οτι ο κ.Μπουτάρης μένει απέναντι από την Μητρόπολη και μάλιστα σε διαμέρισμα της εκκλησίας!

Ενάμιση μήνα μετά τις δημοτικές εκλογές, και μόνο το γεγονός του τετ α τετ των δύο αντρών αποκτά εξαιρετικό ενδιαφέρον, καθώς οι μνήμες είναι ακόμη νωπές από την κόντρα τους και τις σκληρές εκφράσεις που αντάλλαξαν μεσούσης της προεκλογικής περιόδου, όταν ο κ. Μπουτάρης αποκαλούσε μουτζαχεντίν το μητροπολίτη κι εκείνος τον καλούσε ν’ ανακαλέσει, γιατί αλλιώς δε θα έβλεπε τη δημαρχία.

 
Η συνάντηση γίνεται με πρωτοβουλία του μητροπολίτη, ωστόσο ο νεοεκλεγείς δήμαρχος οριοθετεί εκ των προτέρων το πλαίσιο και το περιεχόμενο της μεταξύ τους συνάντησης. Οπως λέει, θα συζητήσουν αυστηρά για τις δυνατότητες που υπάρχουν να συνεργαστούν οι δύο θεσμοί, η Εκκλησία και ο δήμος, σε τομείς που έχουν σχέση με την κοινωνική προσφορά, όπως τα συσσίτια, η στήριξη απόρων και αστέγων.
 
Πρόθεση του κ. Μπουτάρη είναι να μη θίξει κανένα άλλο θέμα και, όπως ο ίδιος επισημαίνει, δε σκοπεύει να δώσει καμιά συνέχεια σε συζητήσεις για όσα προηγήθηκαν. Αλλωστε η συνάντησή του με το μητροπολίτη δε θα είναι κατ’ ιδίαν.
Ο νεοεκλεγείς δήμαρχος θα συνοδεύεται σήμερα στη μητρόπολη από την αντιδήμαρχο Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Προστασίας του Πολίτη, Καλυψώ Γούλα, καθώς και από την αντιδήμαρχο Νεολαίας, Αθλητισμού και Εθελοντών, Μαρία Πασχαλίδου. Πάντως, πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόθεση και των δύο πλευρών είναι να διατηρηθούν χαμηλά οι τόνοι και να μη δοθούν αφορμές για νέο κύκλο αντιπαράθεσης.
 
Στο μεταξύ, αύριο το πρωί, πριν από την ορκωμοσία του νέου δημοτικού συμβουλίου, ο κ. Μπουτάρης θα έχει μια εξίσου ενδιαφέρουσα συνάντηση με το νέο αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης, Απόστολο Τζιτζικώστα. Δεδομένου ότι τους συνδέουν συγγενικοί δεσμοί, δε θα πρόκειται για μια συνάντηση γνωριμίας, αλλά για μια συνάντηση ανιχνευτικού χαρακτήρα των δυνατοτήτων συνεργασίας τους μέσα από τους θεσμικούς πλέον ρόλους που έχουν και οι δύο στην αυτοδιοίκηση.
 
Κατά τη διάρκεια της ημέρας είναι επίσης πολύ πιθανή μια ακόμη συνάντηση του κ. Μπουτάρη, αυτήν τη φορά με τον αντίπαλό του στις εκλογές, Κώστα Γκιουλέκα. Τη διάθεσή του για μια τέτοια επαφή εκδήλωσε ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης σε πρόσφατη συζήτησή του με το νέο πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, Π. Αβραμόπουλο, και εκτιμάται ότι θα πραγματοποιηθεί λίγο πριν ή αμέσως μετά την τελετή ορκωμοσίας.
 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε