Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Μύλος με τα κομμωτήρια – Γεωργιάδης: Δεν υπάρχει ακόμα καμία απόφαση

Μύλος με τα κομμωτήρια – Γεωργιάδης: Δεν υπάρχει ακόμα καμία απόφαση

“Να κάνει η μάνα” με τα κομμωτήρια. Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο ανακοίνωσε ότι θα ανοίξουν το Σαββατοκύριακο επικαλούμενο τον υπουργό Ανάπτυξης αλλά ο Άδωνις Γεωργιάδης δηλώνει ότι τίποτα δεν είναι σίγουρα ακόμα…

Τα ανοίξουν τελικά τα κομμωτήρια το Σαββατοκύριακο που έρχεται ή όχι; Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο το ανακοίνωσε αλλά ο αρμόδιος υπουργός, Άδωνις Γεωργιάδης, λέει τώρα ότι καμία απόφαση δεν έχει ληφθεί και η ανακοίνωση δεν έπρεπε να έχει γίνει.

Χιλιάδες ιδιοκτήτες και εργαζόμενοι περιμένουν να μάθουν αν και πότε θα ανοίξουν τα κομμωτήρια. Και ενώ πρωί Πέμπτης (10.12.2020) το Επαγγελματικό Επιμελητήριο της Αθήνας ανακοίνωσε πως ο Άδωνις Γεωργιάδης, τους ενημέρωσε ότι τα κομμωτήρια θα ανοίξουν το Σάββατο ή την Κυριακή, ο ίδιος ο υπουργός Ανάπτυξης δεν λέει ακριβώς αυτό…

«Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο έχει κάνει μια ανακοίνωση αλλά κακώς έκανε ανακοίνωση. Δεν υπάρχει ακόμα καμία απόφαση», είπε στον ALPHΑ 989. Και μοιραία παρέπεμψε στις αποφάσεις που θα ανακοινωθούν, το πιθανότερο, αύριο (11.12.2020).

Click4more Γεραπετρίτης: Μετρημένο άνοιγμα του λιανεμπορίου – Η εκκλησία να προσαρμοστεί στις ανάγκες

«Κανένας υπουργός Ανάπτυξης δεν θα ήθελε να είναι στη θέση μου. Εδώ διανύουμε μία παγκόσμια συμφορά και σε αυτή την παγκόσμια συμφορά θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Εάν έχει μία εθνική καταστροφή σε επίπεδο χιλιάδων νεκρών αυτό επηρεάζει την αγορά ούτως ή άλλως. Το δίλημμα είναι να δεις πως προστατεύοντας στο μέτρο του εφικτού τη δημόσια υγεία να αφήσεις και κάποιου είδους διέξοδο στην οικονομία», πρόσθεσε επίσης ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Τι είχε ανακοινώσει το Επιμελητήριο για τα κομμωτήρια 

Με μια ανακοίνωση στο site του, νωρίτερα, το Επαγγελματικό Επιμελητήριο της Αθήνας είχε παρουσιάσει ως ειλημμένη την απόφαση για το άνοιγμα των κομμωτηρίων μέσα στο Σαββατοκύριακο (12 -13.12.2020). 

Click4more Καθηγητής Τσακρής: Άνοιγμα της αγοράς μεν με προσοχή δε

Αυτό τουλάχιστον προέκυπτε από την ανακοίνωση, η οποία ανέφερε: 

«Στο πλαίσιο του σταδιακού ανοίγματος της αγοράς, αναμένεται τις επόμενες ημέρες –Σάββατο ή Κυριακή- να ξεκινήσουν τη λειτουργία τους τα κομμωτήρια. Αυτό έγινε γνωστό μετά από επικοινωνία που είχε ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου με τον Υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη. Σύμφωνα με πληροφορίες, το άνοιγμα των συγκεκριμένων επιχειρήσεων θα προηγηθεί καθώς κρίνεται ότι μπορούν να εφαρμοστούν με ακρίβεια τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Όλες οι λεπτομέρειες για το πότε ακριβώς και πως θα ανοίξουν κι άλλες επιχειρηματικές δραστηριότητες, αναμένεται να ξεκαθαρίσει αύριο Παρασκευή 11/12, σε σχετικές ανακοινώσεις που θα γίνουν από την κυβέρνηση, όπως προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Στέλιος Πέτσας».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις