Τρίτη, 16 Απρ.
23oC Αθήνα

Μυστική έφοδος του ΣΔΟΕ στα Καλύβια – Κρυψώνα για το σκάνδαλο των υποβρυχίων

 Σε έφοδο, παρουσία Εισαγγελέα, προχώρησε πριν λίγες ημέρες κλιμάκιο του ΣΔΟΕ σε σπίτι στα Καλύβια, για το οποίο υπήρξε καταγγελία ότι «κρύβει» σημαντικά στοιχεία για την υπόθεση των υποβρυχίων.

Η απολύτως μυστική κινητοποίηση έγινε μετά από καταγγελία στις διωκτικές αρχές, από άγνωστο πληροφοριοδότη, ο οποίος, δίνοντας ακριβέστατο στίγμα του εν λόγω ακινήτου, ανέφερε ότι αποτελεί «κρυψώνα» ηλεκτρονικών αρχείων, σημαντικών για την προμήθεια των υποβρυχίων τύπου 214 από το Πολεμικό Ναυτικό, υπόθεση που ερευνάται από τους Εισαγγελείς του Οικονομικού Τμήματος, όσον αφορά τα μη πολιτικά πρόσωπα, αλλά και από την Βουλή για ενδεχόμενες ευθύνες του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου.

Οι άνδρες του ΣΔΟΕ κατέσχεσαν από το επίμαχο σπίτι σκληρούς δίσκους, οι οποίοι, ήδη, έχουν αποτελέσει αντικείμενο ενδελεχούς μελέτης, ώστε να αποκαλυφθεί αν όντως περιέχουν σημαντικά ντοκουμέντα για την υπόθεση και για πρόσωπα που έχουν εμπλακεί στις καταγγελλόμενες παράνομες πληρωμές.

Η εντολή των Εισαγγελέων που χειρίζονται την υπόθεση προς το ΣΔΟΕ είναι, τάχιστα, εντός της ερχόμενης εβδομάδας, να τους έχουν απαντήσει για το περιεχόμενο των κατασχεθέντων ώστε να κρίνουν τις περαιτέρω κινήσεις τους, καθώς η έρευνά τους βαίνει πλέον προς ολοκλήρωση, με την άσκηση ποινικών διώξεων.

Ήδη, έχουν λάβει και μελετούν τα υπομνήματα που τους παρέδωσαν οι 38, κληθέντες με την ιδιότητα του υπόπτου για την διάπραξη κακουργημάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το επίμαχο ακίνητο έχει νοικιαστεί σε αλλοδαπό, που φέρεται να το χρησιμοποιεί τα τελευταία δέκα χρόνια.

Εφόσον αποδειχθεί ακριβής η πληροφορία για τα ηλεκτρονικά αρχεία, ο ενοικιαστής θα αναζητηθεί ώστε να εξακριβωθεί αν και ποια σχέση έχει με την ερευνώμενη υπόθεση.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε