Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα

Μυστικός διάλογος για τις πτήσεις μαχητικών στο Αιγαίο!

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

Μια καλοσχεδιασμένη παγίδα έστησαν οι Τούρκοι στο Αιγαίο και δυστυχώς φάνηκε ότι η ελληνική πλευρά πήγε να… πέσει

Η πρόταση του Ταγίπ Ερντογάν στην τελευταία του επίσκεψη στην Αθήνα να μην πετούν οπλισμένα τα αεροσκάφη των δυο πλευρών στο Αιγαίο δεν ήταν καθόλου τυχαία. Ήδη η Άγκυρα δούλευε υπογείως την παγίδα.

Το κακό είναι ότι στο πλαίσιο της… προσέγγισης η Κυβέρνηση δέχθηκε να μπει σε μυστικό διάλογο ώστε να βρεθεί ένας κοινός τόπος μεταξύ των δύο χωρών για να αποφευχθούν νέα θερμά επεισόδια .

Τουλάχιστον δύο συναντήσεις έγιναν μια στην Κωνσταντινούπολη και άλλη μια στην Αθήνα μεταξύ του Γ.Γ. του υπουργείου εξωτερικών της Ελλάδας και του Φεριντούν Σινιρλίογλου.

Οπως δημοσιεύει η εφημαρίδα “Τα Νέα” ο τούρκος διαπραγματευτής ανέφερε “to turn the basketball into a volleyball game by putting a saftey net in the middle” (να µετατραπεί ο αγώνας µπάσκετ σε αγώνα βόλεϊ, βάζοντας ένα δίχτυ ασφαλείας στη µέση) πρότεινε δηλαδή να βρεθεί μια συμφωνία που να μη θίγει τα συμφέροντα κανενός.

Ωστόσο οι Τούρκοι έριξαν στο τραπέζι προτάσεις που οδηγούν σε συνδιαχείριση του Αιγαίου καθώς μεταξύ άλλων ζητούν να μην αναχαιτίζουν τα ελληνικά αεροσκάφη το τουρκικά που μπαίνουν στο Αιγαίο όταν πετούν σε διεθνή χώρο…

Να επιτρέπει δηλαδή η Ελλάδα στα αεροσκάφη των Τούρκων να μπαίνουν χωρίς σχέδιο στο FIR Αθηνών!

Οι Τούρκοι πρότειναν να υπάρξει µυστική «συμφωνία κυρίων» για να εφαρμοστεί “κώδικας συµπεριφοράς” πέραν των 10 ναυτικών μιλίων, να αποφευχθούν οι τουρκικές υπερπτήσεις πάνω από τα ελληνικά νησιά, αλλά μόνο αν τα ελληνικά αεροπλάνα κάνουν λιγότερο… επιθετικές αναχαιτίσεις και τέλος να μειώσουν τις παραβιάσεις των 6 και 10 μιλιων αν τα ελληνικά αεροσκάφη δεν τους αναχαιτίζουν όταν πετούν πέρα από τα δέκα!

Το απίστευτο είναι ότι η ελληνική πλευρά αφού άκουσε τις παραπάνω προτάσεις στην πρώτη συνάντηση, δέχθηκε να συμμετάσχει και σε δεύτερη!

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Τα Νέα” -ευτυχώς- έστω και αργά αποφεύχθηκε η όποια συνέχεια με προσωπική εντολή του Πρωθυπουργού.

Διαβάστε επίσης στο onalert:
τα ελληνικά μαχητικα σταμάτησαν τις πτήσεις στο Αιγαίο!

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε