Πέμπτη, 18 Απρ.
22oC Αθήνα

“Να μην βρέχουν τα παντελόνια τους οι υπουργοί όταν συνομιλούν με Μέρκελ και Σαρκοζί”

“Να μην βρέχουν τα παντελόνια τους οι υπουργοί όταν συνομιλούν με Μέρκελ και Σαρκοζί”

Η ΓΣΕΕ δεν θα αλλάξει ούτε μια τελεία από την ΕΓΣΣΕ. Θα προσέλθει σε διάλογο με τους εργοδοτικούς φορείς αλλά δεν θα συζητήσει κανένα θέμα που άπτεται της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Αυτό αποφάσισε σήμερα μεταξύ άλλων η ολομέλεια της συνομοσπονδίας ενόψει του διαλόγου με τις εργοδοτικες οργανώσεις.

O Πρόεδρος της ΓΣΕΕ ζήτησε από τους βουλευτές να στηρίξουν τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα και από τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς που συνομιλούν με τους εκπροσώπους των δανειστών να δείξουν περισσότερη αποφασιστικότητα. «Να μη βρέχουν τα παντελόνια τους κάθε φορά που συνομιλούν με την κ. Μέρκελ και τον κ. Σαρκοζί» είπε χαρακτηριστικά.

Η ΓΣΕΕ στην απόφασή της αναφέρει επίσης ότι: “Είναι σαφές ότι η άρνηση διαλόγου αφορά όλα όσα απαρτίζουν την ΕΓΣΣΕ (μισθούς, αυξήσεις, ωριμάνσεις, κοινωνικές παροχές, 13ο και 14ο μισθό). Στην επικείμενη συνάντηση με τους εργοδότες η Συνομοσπονδία θα προσέλθει για να συζητήσει μόνον σοβαρές προτάσεις και άλλα θέματα τα οποία σχετίζονται με το μη μισθολογικό κόστος υπό προϋποθέσεις.”

– Εξουσιοδοτήθηκε η εκτελεστική επιτροπή της ΓΣΕΕ να πραγματοποιήσει απεργιακές κινητοποιήσεις στην περίπτωση που ενταθεί η πίεση για ανατροπή της ΕΓΣΣΕ ή προωθηθεί πράξη νομοθετικού περιεχομένου για την ακύρωση της.

– Θα επιδιωχθεί συνάντηση με τους αρχηγούς των κομμάτων που μετέχουν στην κυβέρνηση ώστε να δεσμευθούν ότι δεν θα στηρίξουν νομοθετική παρέμβαση για την καταστρατήγηση της ΕΓΣΣΕ.

– Η νομική υπηρεσία της ΓΣΕΕ θα επεξεργαστεί όλους τους τρόπους για τη δικαστική (σε Ελλάδα και Ευρώπη) αντιμετώπιση της προσπάθειας κατάργησης της ελευθερίας των συλλογικών διαπραγματεύσεων.

Μιλώντας σήμερα στο Νίκο Ευαγγελάτο ο Πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Χρήστος Παναγόπουλος, είπε ότι “Η ΓΣΕΕ δεν συζητά το να αλλάξει έστω και μια τελεία από την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση. Τα δώρα έχουν πλέον ισχυρή νομική βάση.
Βεβαίως και θα συζητήσουμε με τους εργοδότες. Μείωση εισφορών μπορούμε να δεχθούμε. Αλλά αν κόψουμε από κάπου τότε θα πρέπει να διασφαλίσουμε και την βιωσιμότητα των ασφαλιστικών ταμείων.”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μειώσεις σε όλα – Δώρο και μισθοί στο… κουρείο για χρόνια

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε