Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

“Ναι” στη δεύτερη ξένη γλώσσα στα σχολεία,αλλά…

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

Τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει ο χώρος της Παιδείας φάνηκαν για μια ακόμη φορά στην απάντηση που έδωσε στην Βουλή η υφυπουργός Παιδείας

Η Εύη Χριστοφιλοπούλου με κάθε καλή πρόθεση είπε ότι θα μπορεί να υπάρχει παράλληλη διδασκαλία ξένης γλώσσας, υπό προϋποθέσεις όμως .

Αυτές οι προϋποθέσεις επιβάλλονται δυστυχώς απ’ την οικονομική κρίση και έτσι για τα μεν δημοτικά θα πρέπει να υπάρχει αυξημένη ζήτηση, δηλαδή να είναι αρκετοί μαθητές ανά τάξη που να σχηματίζουν τμήματα (δεν θα κάνουμε τμήματα για 2-3 μαθητές είπε η υπουργός) ενώ για τα γυμνάσια και τα λύκεια λόγω της στενότητας στις προσλήψεις εκπαιδευτικών θα πρέπει να βρεθούν εκπαιδευτικοί μέσω του Περιφερειακού Συμβουλίου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΠΥΣΔΕ).

“Σε αυτό μας οδηγεί η ανάγκη να αξιοποιήσουμε το υπάρχον προσωπικό, καθώς και η έλλειψη δυνατότητα νέων διορισμών” διευκρίνισε η υφυπουργός Παιδείας.

Η κ. Χριστοφιλοπούλου, με αφορμή την ερώτηση στη Βουλή, επανέλαβε πως ο θεσμός της εργασιακής εφεδρείας, δεν πρόκειται να ισχύσει για τους εκπαιδευτικούς.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε