Τρίτη, 16 Απρ.
24oC Αθήνα

Νανά Καραγιάννη: Η μοναξιά πριν από το τέλος και η απόπειρα αυτοκτονίας

Νανά Καραγιάννη: Η μοναξιά πριν από το τέλος και η απόπειρα αυτοκτονίας

Ήταν μόλις 38 ετών αλλά δεν μπόρεσε να νικήσει το “τέρας” της νευρικής ανορεξίας. Η Νανά Καραγιάννη δεν μένει πια εδώ. Βύθισε στη θλίψη τη γειτονιά της στην Κυψέλη, τους δικούς της ανθρώπους, εκείνους που τη γνώρισαν και συνεργάστηκαν μαζί της. Ίσως κι εκείνους που θεωρούσε πως στο τέλος την εγκατέλειψαν. Και αυτό ήταν το παράπονό της.

Το κορίτσι με τα μεγάλα γαλάζια μάτια, το χιούμορ και τις συνεχείς ατάκες, άφησε την τελευταία του πνοή μέσα σε ένα διαμέρισμα στην Κυψέλη. Εκεί είχε βρει το καταφύγιό της τον τελευταίο καιρό. Όταν μετακόμιζε εκεί πριν από σχεδόν έναν χρόνο, κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί.

Ήταν μεσημέρι Τρίτης (27.06.2017) όταν τη βρήκε ο πατέρας της νεκρή μέσα στο σπίτι της, στο κρεβάτι της. Κάλεσε αμέσως το ΕΚΑΒ που, σύμφωνα με την Espresso έφτασε σε πέντε λεπτά. Η γιατρός προσπάθησε να την επαναφέρει αλλά η 38χρονη γυναίκα είχε φύγει από τη ζωή αρκετές ώρες πριν. Τις απαντήσεις θα δώσει το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης.

Η Νανά Καραγιάννη έφυγε από τη ζωή 41 μέρες μετά το τέλος της προηγούμενης περιπέτειάς της. Είχε νοσηλευτεί στο νοσοκομείο “Αγία Όλγα”. Ο πατέρας της την είχε μεταφέρει εκεί με λοίμωξη του αναπνευστικού. Ένα χρόνο πριν, στο ίδιο νοσοκομείο είχε δώσει τη μεγαλύτερη και πιο δύσκολη μάχη της. Είχε νοσηλευτεί στην εντατική, σε κωματώδη κατάσταση. Αλλά τότε τα κατάφερε.

Έλεγε στους φίλους της πως η περιπέτεια εκείνη της είχε αφήσει ένα “κουσούρι” στο αριστερό πόδι, από τον αστράγαλο και κάτω και για να περπατά καλύτερα φορούσε έναν ειδικό επίδεσμο. Τον τελευταίο καιρό, δεν μιλούσε δημόσια για την υγεία της. Ήταν αρχισυντάκτρια στο ladyslike.gr και είχε το δικό της blog. Στα social media ανέβαζε φωτογραφίες για να δείξει πως έτρωγε μεγάλες μπουκιές. Αλλά δεν μιλούσε. Κυρίως για εκείνους που την πλήγωσαν, εκείνους που όταν το 2007 ξεκίνησε η μεγάλη περιπέτεια με την υγεία της, της έκλεισαν τις πόρτες και δεν της έδιναν δουλειά…

Η απόπειρα αυτοκτονίας και η εγκατάλειψη

Με δάκρυα στα μάτια και μη μπορώντας να συνειδητοποιήσουν πως η Νανά δεν ζει πια, οι γείτονές της στην Κυψέλη, δεν έκρυψαν τη θλίψη τους για το θάνατό της και αποκάλυψαν πως ήταν φανερά καταβεβλημένη το τελευταίο διάστημα, είχε απομονωθεί και ήταν παρατημένη από γνωστούς και φίλους. «Η σημερινή μέρα είναι μαύρη. Ήταν πάρα πολύ καλή γυναίκα», είπε μια γυναίκα που μένει στην ίδια πολυκατοικία.

Ήταν 11:00 το πρωί όταν κατέβηκε και είδε τους αστυνομικούς στην είσοδο. «Ήταν πάρα πολύ καλή, ευαίσθητη γυναίκα. Είχαμε μιλήσει πολλές φορές για το πρόβλημά της. Ήταν δυναμική, έξυπνη. Δεν ήθελε να γίνει καλά. Μου έλεγε “δεν μπορώ άλλο, έχω κουραστεί”. Ήταν χάλια ψυχολογικά, δεν ήθελε να γίνει καλά». Η ίδια γυναίκα αποκαλύψε πως η Νανά Καραγιάννη είχε κάνει απόπειρα αυτοκτονίας και όταν βγήκε από το νοσοκομείο της είχε πει “δεν θέλω να ζήσω άλλο”. «Ήταν τόσο καλή, μας κρεμούσε σακούλες με φαγητό, τι άλλο να σας πω;», τόνισε.

Δείτε τη συγκλονιστική μαρτυρία της

Όλοι μίλησαν με τα καλύτερα λόγια. Μια άλλη γειτόνισσα αποκάλυψε πως πριν από μερικές μέρες άκουσε τη Νανά Καραγιάννη να ουρλιάζει από τους πόνους! «Προχθές την άκουσα που φώναζε “πονάω, πονάω”! Κατέβηκα, της χτύπησα και μου είπε “δεν μπορώ να ανοίξω τώρα γιατί πονάω”. Φώναζε, ακουγόταν απάνω και κατέβηκα να δω τι έχει. Τώρα τελευταία δεν την έβλεπα πολύ. Δεν ήθελε να συζητάει το πρόβλημα της υγείας της», είπε.

Δείτε τι είπε

Ένας άλλος γείτονας, ο κ. Παναγιώτης, την είχε δει πριν από τρεις μέρες να περνά μπροστά από το μαγαζί του. «Ήταν λίγο κουρασμένη, δεν ήταν όπως άλλες μέρες που είχε ζωντάνια. Στενοχωριέμαι γιατί ήταν πολύ καλή κοπέλα» είπε και αποκάλυψε πως οι φίλοι της δεν την επισκέπτονταν το τελευταίο διάστημα. «Δεν ερχόταν κανένας. Το κορίτσι το είχαν αφήσει», είπε συγκινημένος.

Δείτε τι δήλωσε

Έτρωγε στο Σπίτι του Ηθοποιού

Το “Σπίτι του Ηθοποιού” ήταν τους τελευταίους μήνες το… καταφύγιο της Νανάς Καραγιάννη. Η Καίτη Φίνου μίλησε για μια μεγάλη ταλαιπωρία που περνούσε η γνωστή δημοσιογράφος και παρουσιάστρια, που την είχε οδηγήσει να επισκέπτεται καθημερινά το “Σπίτι του Ηθοποιού” για να προμηθευτεί φαγητό για τις καθημερινές της ανάγκες. Μάλιστα, μέρος των τροφίμων, το έδινε σε μια φτωχή οικογένεια που ζει σε διπλανό σπίτι.

“Είμαι πολύ θυμωμένη για αυτόν τον θάνατο, γιατί αυτά τα πρότυπα μάς προβάλλουν και αυτά τα πρότυπα οδηγούν τα κορίτσια, όπως και τη Νανά, για να βγουν στο γυαλί, ότι έτσι πρέπει να είναι και τις οδηγούν σε αυτές τις καταστάσεις”, είπε χαρακτηριστικά.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΛΤΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ – ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΑΜΟΥ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε