Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

“Ναυτοκτονία” – Απονενοημένο διάβημα με θύματα άλλους – Ούτε βήμα πίσω η ΠΝΟ, εμμένει στη 48ωρη απεργία

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

– Χωρίς πλοία Μ. Τρίτη και Μ. Τετάρτη αποφάσισε η Εκτελεστική Επιτροπή – Όμηροι ΠΝΟ και κυβέρνησης χιλιάδες πολίτες
– Απίστευτες καταγγελίες 9 σωματείων της ΠΝΟ κατά ναυτικών, μελών του ΠΑΜΕ
– “Εισέβαλαν και δεν άφησαν να γίνει η συνεδρίαση της Κυριακής” λένε
– «Θα προστατεύσουμε το δημόσιο συμφέρον» διεμήνυσε το Μέγαρο Μαξίμου
– Απειλές της ΠΝΟ για απεργία τον Ιούνιο και τον Αύγουστο καταγγέλλει η Διαμαντοπούλου
– Απεργία τη Μ. Πέμπτη και στα ΚΤΕΛ

Το γαϊτανάκι στο θέατρο του παραλόγου για την απεργία στα λιμάνια τη Μ. Τρίτη και τη Μ. Τετάρτη συνεχίζεται, με την κυβέρνηση και τους ναυτεργάτες να μαλώνουν και τους πολίτες να παρακολουθούν τους άλλους να αποφασίζουν για εκείνους, χωρίς εκείνους!

Λίγο μετά τις 11:30 έγινε γνωστό ότι τελικά η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΝΟ αποφάσισε να συνεδριάσει για να εξετάσει τις νέες προτάσεις της κυβέρνησης και να αποφασίσει αν τελικά θα προχωρήσει στη 48ωρη απεργία τη Μ. Τρίτη και τη Μ. Τετάρτη ή όχι. Η συνεδρίαση δεν κράτησε ούτε μια ώρα. Οι ναυτεργάτες αποφάσισαν με συνοπτικές διαδικασίες να κάνουν τελικά απεργία μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα, καταδικάζοντας χιλιάδες ταξιδιώτες, παραγωγούς και ξενοδόχους.

Και αυτό στη σκιά των απίστευτων καταγγελιών εννέα ναυτεργατικών σωματείων, σύμφωνα με τις οποίες την Κυριακή, στα γραφεία της ΠΝΟ κατά την έναρξη συνεδρίασης της εκτελεστικής επιτροπής εισέβαλαν στον χώρο της ναυτικοί, μέλη του ΠΑΜΕ, με αποτέλεσμα τη διακοπή της.

Όλα αυτά με την κυβέρνηση να βρίσκεται σε πανικό. Πως αλλιώς να ερμηνευτεί μια σύσκεψη που δεν έβγαλε τίποτα και έπρεπε να βγει το πρωί σε τηλεοπτική εκπομπή ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος για να απευθύνει από τα κανάλια πρόσκληση στην ΠΝΟ να συναντηθούν! Δε σήκωσε το τηλέφωνο του γραφείου του, βγήκε στα κανάλια… Μια πρόταση μάλιστα που έγινε δεκτή από τους ναυτεργάτες και το ραντεβού προγραμματίστηκε για τις 15:00 το μεσημέρι.

Εκείνη την ώρα θα συνεδριάσει στο υπουργείο Υγείας η ειδική επιτροπή, υπο τον Ανδρέα Λοβέρδο, για την εφαρμογή και την εξειδίκευση του νέου ΕΟΠΥΥ. “Δεν υπάρχει κλεισμένο ραντεβού ακόμα. Αν ο κ. Λοβέρδος μας θέλει μόνο για να συζητήσουμε για τον ΕΟΠΥΥ, δεν πρόκειται να πάμε. Θα μιλήσω μαζί του στο τηλέφωνο και θα δούμε” δήλωσε στο NewsIt νωρίτερα ο γγ της ΠΝΟ, Γιάννης Χαλάς.

Η κυβέρνηση είχε διαμηνύσει ότι είναι αποφασισμένη να προστατεύσει το δημόσιο συμφέρον, για τη μετακίνηση των ταξιδιωτών και τη μεταφορών των προϊόντων και ενώ πολλοί ταξιδιώτες έχουν ήδη μεταφέρει τα ακτοπλοϊκά εισιτήριά τους σε άλλες ημέρες ή έχουν ακυρώσει τις κρατήσεις τους σε ξενοδοχεία.

«Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προστατεύσει το δημόσιο συμφέρον και να διασφαλίσει την ομαλή εξυπηρέτηση των ταξιδιωτών και την απρόσκοπτη διακίνηση των προϊόντων» το μήνυμα του Λουκά Παπαδήμου προς τους ναυτεργάτες, μέσω ανακοίνωσης που «βγήκε» το βράδυ της Κυριακής από το πρωθυπουργικό γραφείο.

Είχε προηγηθεί ευρεία κυβερνητική σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, από την οποία προέκυψε η ανακοίνωση αλλά χωρίς να διευκρινιστούν οι τρόποι με τους οποίους θα προστατευτεί το συμφέρον των πολιτών. Δεν αποκλείεται ακόμη και το ενδεχόμενο της επιστράτευσης, η οποία άλλωστε δεν έχει αρθεί από την προηγούμενη απεργία. Με τη διαφορά βέβαια, ότι στα πληρώματα που έχουν αλλάξει, δεν ισχύει…

Η απεργία χαρακτηρίστηκε αδικαιολόγητη, ιδίως μετά τις «γραπτές δεσμεύσεις του υπουργείου. Η κυβέρνηση έχει εξαντλήσει όλα τα περιθώρια διαλόγου», σημειώνεται στην πρωθυπουργική ανακοίνωση και καλεί τους ναυτεργάτες να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Το ΠΑΜΕ επιβάλει την απεργία» – Τι καταγγέλλουν 9 σωματεία της ΠΝΟ

Γη και ύδωρ από την κυβέρνηση στον Οίκο Ναύτου για τον ΕΟΠΥΥ!…

Φτάνει πια, ας υπολογίσουμε ο ένας τον άλλο! – Ανυποχώρητοι στην απεργία οι ναυτεργάτες – Απεργούν τη Μ.Πέμπτη και τα ΚΤΕΛ

Ολοκληρώθηκε το “μίνι υπουργικό” – Τι αποφάσισαν για την απεργία

Ταλαιπωρία για τους επιβάτες των ΚΤΕΛ τη Μ. Πέμπτη – Οι οδηγοί εξήγγειλαν 24ωρη απεργία

Δεμένα τα πλοία Μ.Τρίτη και Μ.Τετάρτη – Προειδοποίηση ακόμα και επιστράτευσης από Διαμαντοπούλου

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε