Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Νέα αναβολή στην έκδοση της Αντωνίας Ηλία

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Στις 17 Ιουλίου θα επαναληφθεί η συζήτηση του αιτήματος των ελληνικών αρχών, για έκδοση της πρώην πρωτοδίκη Αντωνίας Ηλία στην Ελλάδα.

Δικαστήριο του Λονδίνου, στην περιοχή της Βικτόρια, έδωσε νέα αναβολή προκειμένου οι δικηγόροι της κας Ηλία να έχουν το χρόνο να μελετήσουν τα εντάλματα που έχουν εκδώσει εναντίον της οι ελληνικές αρχές.

Η πρώην εφέτης υπέβαλε αίτημα να αφεθεί προσωρινά ελεύθερη προκειμένου, όπως είπε, να έχει τη δυνατότητα, την οποία δεν έχει τώρα κλεισμένη στη φυλακή, να συγκεντρώσει στοιχεία για την υπεράσπισή της.

Παράλληλα, μέσω του δικηγόρου της, έθεσε θέμα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, με τον ισχυρισμό της ότι απειλείται η ζωή της, εάν εκδοθεί και επιστρέψει στην Ελλάδα. Ισχυρίστηκε, επίσης, απευθυνόμενη προς στο δικαστήριο, ότι υπάρχει πιθανότητα ορισμένα από τα εναντίον της εντάλματα να έχουν αποσυρθεί.

Στις προηγούμενες δύο εμφανίσεις της στο ίδιο δικαστήριο, στο Λονδίνο, η κα Ηλία είχε αρνηθεί την ταυτότητά της, είχε δηλώσει ότι ονομάζεται Αντονία Ζαμέν και είναι Γαλλίδα υπήκοος, ενώ σήμερα όταν της ζητήθηκε από το δικαστήριο να επιβεβαιώσει το όνομά της απάντησε: Αντωνία Ηλία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δικηγόρο από την Ελλάδα ζήτησε η… γαλλίδα Αντωνία Ηλία

Για 2η φορά στο δικαστήριο η… γαλλοτραφής Αντωνία Ηλία

Γαλλίδα η φυγόδικος Αντωνία Ηλία;

Καθυστέρησε λόγω πριγκιπικού γάμου η σύλληψη της Αντωνίας Ηλία! – Έχει καταδικαστεί ερήμην για το παραδικαστικό

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε