Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Νέα αναχαίτιση στο μισό μίλι πάνω από το Φαρμακονήσι!

Νέα αναχαίτιση στο μισό μίλι πάνω από το Φαρμακονήσι!
Στο μισό μίλι προσέγγισαν το ελικόπτερο του ΛΣ,τα οπλισμένα τουρκικά F-16,που ανέλαβαν …την αναχαίτισή του εντός ελληνικού εναέριου χώρου,δυτικά από το Φαρμακονήσι. Η αναχαίτιση ξεκίνησε όταν το ελικόπτερο εντόπισε σκάφος με λαθρομετανάστες.

Το ελικόπτερο, είχε εντοπίσει σκάφος με 41 λαθρομετανάστες. Αμέσως μετά από τον εντοπισμό, εμφανίστηκαν τα τουρκικά μαχητικά. Είναι η δεύτερη φορά που τουρκικά μαχητικά παρέχουν “αεροπορική κάλυψη” σε δουλέμπορους, την ίδια στιγμή που ένα ελικόπτερο ελληνικό μεν αλλά σε ευρωπαϊκή αποστολή,αφού συμμετέχει στη δύναμη Frontex,τους εχει εντοπίσει. 

Τα τουρκικα μαχητικά βρέθηκαν αντιμέτωπα με δύο Mirage 2000. Πριν αποχωρήσουν, πέταξαν πάνω από το Φαρμακονήσι,προσθέτοντας άλλη μία υπέρπτηση.

Η κατάσταση που έχει διαμορφωθει στο Φαρμακονήσι και την ευρύτερη περιοχή έχει αρχίσει πλέον να προβληματίζει και να ανησυχεί σοβαρά το Πεντάγωνο. Δεν υπάρχει πλέον αμφιβολία για το ότι η Άγκυρα επιδιώκει τη δημιουργία “θερμού” κλίματος στο Αιγαίο, αδιαφορώντας για την πιθανότητα πρόκλησης ακομη και μιας κρίσης.

Διαβάστε επίσης: 

Επιμένει η Τουρκία – Νέα πρόκληση στο Αιγαίο

Γιατί προκαλούν οι Τούρκοι – Στόχος να κοπεί το Αιγαίο στη μέση

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε