Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Νέα απεργία των εργαζομένων παρά τις απειλές για απολύσεις και εφεδρεία – Ιδιώτες μαζεύουν ήδη τα σκουπίδια από κεντρικούς δρόμους

,,Οδοφράγματα στον ΧΥΤΑ και αποκομιδή ήδη στην Βασ. Σοφίας

– Η αποκομιδή ξεκίνησε από τα νοσοκομεία με την συνοδεία αστυνομικών και εισαγγελέα
– Πέντε διμοιρίες των ΜΑΤ βρίσκονται κοντά στο σημείο της χωματερής έτοιμες για παρέμβαση
– Οι εργαζόμενοι απειλούν να χυθεί αίμα εάν προσπαθήσει κάποιος να εισέλθει στη χωματερή
– Τι προβλέπει η υγειονομική διάταξη του Λοβέρδου για τα σκουπίδια

Η κυβέρνηση αποφάσισε πλέον να τραβήξει την κατάσταση στα άκρα, καθώς πλέον μετά το ναυάγιο με τους εργαζόμενους στην καθαριότητα, είναι έτοιμα πλέον έτοιμα τα προεδρικά διατάγματα για την κατάργηση των τομέων καθαριότητας Αττικής και Θεσσαλονίκης και εάν οι εργαζόμενοι δεν σταματήσουν την απεργία, τότε θα ενεργοποιηθούν άμεσα.

Μία πιθανή ενεργοποίηση των συγκεκριμένων προεδρικών διαταγμάτων, θα σημάνει αυτόματα ότι καταργούνται όλες ανεξαιρέτως οι οργανικές θέσεις, που σημαίνει κατά συνέπεια ότι οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα θα απολυθούν ή στην καλύτερη περίπτωση θα μπουν σε καθεστώς εφεδρείας.

ΦΩΤΟ NEWSIT

Μετά από αυτή την εξέλιξη πλέον η σύγκρουση οδηγείται στα άκρα και τυχόν ενεργοποίηση των προεδρικών διαταγμάτων θεωρείται ως συνέπεια της άκαρπης συνάντησης που είχε το απόγευμα ο κ. Καστανίδης με τους εργαζόμενους όπου ουσιαστικά δεν συζήτησαν καν. Μάλιστα, χαρακτηριστικά ο κ. Καστανίδης τους είπε “γιατί ήρθατε τότε”.

Μετά τη συνάντηση οι συνδικαλιστές αποφάσισαν να συνεδριάσουν εκτάκτως με σκοπό την κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους. Μάλιστα, εκατοντάδες εργαζόμενοι έχουν στήσει οδοφράγματα αυτή την ώρα σε όλες τις εισόδους της χωματερής και δηλώνουν έτοιμοι να χυθεί αίμα, αλλά σε καμία περίπτωση δεν δείχνουν έτοιμοι να αφήσουν τα ΜΑΤ να εισέλθουν στις χωματερές.

Έχουν μάλιστα τοποθετήσει κάδους σκουπιδιών, ξύλα και δοκάρια, αλλά έχουν βάλει και φωτιές στις εισόδους της χωματερής.

ΙΣΧΥΡΟ ΜΠΛΟΚΟ ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗ ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΦΥΛΗΣ
Αυτή τη στιγμή περισσότεροι απο 1000 εργαζόμενοι βρίσκονται στο μπλόκο περιφρούρησης της χωματερής στη Φυλή και είναι σε ετοιμότητα σε περίπτωση που η κυβέρνηση στείλει τα ΜΑΤ όπως δήλωσε στο Νewsit o Θωμάς Μπίζας, μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕ – ΟΤΑ.

Σε θέση μάχης οι εργαζόμενοι στη χωματερή Φυλής

Ελεγχόμενη είσοδος απορριμματοφόρων που μεταφέρουν σκουπίδια από νοσοκομεία και σχολεία

Mαύρη σημαία σε μια απο τις εισόδους της χωματερής που έχουν αποκλείσει οι εργαζόμενοι

Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός σε εφαρμογή της υγειονομικής διάταξης για επείγουσα ανάγκη την αποκομιδή απορριμμάτων, ανέθεσε το έργο αυτό σε τρεις ιδιωτικές εταιρείες την άμεση αποκομιδή των σκουπιδιών με την αρχή να γίνεται από τα νοσοκομείαλ. 

Τα απορριμματοφόρα θα ξεκινήσουν το έργο της αποκομιδής από τα μεγάλα νοσοκομεία της Αθήνας, τους κεντρικούς δρόμους της πόλης και τα σχολεία σε συνεργασία με την Εισαγγελία, την Αστυνομία και το υπουργείο Εσωτερικών.

ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΤΟΣ ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΠΟΕ ΟΤΑ...

TI ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ Η ΥΓΕΙΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΤΑΞΗ ΛΟΒΕΡΔΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ

Στον αναγκαστικό νόμο του 2520 του 1940 βασίζεται η υγειονομική διάταξη που εξέδωσε το Υπουργείο Υγείας σύμφωνα με τον οποίο «ο εκ προθέσεως παραβαίνων επιτακτικής ή απαγορευτικήν υγειονομικήν διάταξιν εκ των εν άρθρω 1 αναφερομένων, τιμωρείται διά προστίμου μέχρι τριών χιλιάδων δραχμών ή διά κρατήσεως μέχρι δέκα πέντε ημερών ή δι’ αμφοτέρων των ποινών. Εν περιπτώσει υποτροπής τα ανώτερα ταύτα όρια διπλασιάζονται».

Μετά την έκδοσή της επιβάλλεται η αποκομιδή όλων των απορριμάτων, χωρίς άλλη καθυστέρηση, με την κατά το νόμο προβλεπόμενη απρόσκοπτη μεταφορά και ταφή τους στους Χώρους Υγειονομικής Ταφής.Διαβάστε τη σχετική είδηση στο iatropedia.gr

Το σίγουρο είναι οτι η δημόσια υγεία είναι σε κίνδυνο και το Σαββατοκύριακο έρχεται κακοκαιρία.


Τι έγινε από το πρωί

Νωρίς το πρωί μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή ο Πρόεδρος της ΠΟΕ – ΟΤΑ Θέμης Μπαλασόπουλος, δήλωσε οτι πάει εκεί με καλή διάθεση – με διάθεση αποκλιμάκωσης όπως είπε, πράγμα που δεν έγινε τελικά.

Ωστόσο, στον ΧΥΤΑ Φυλής οι συνάδελφοί του παραμένουν σε θέση μάχης, ενώ στους δρόμους της Αττικής οι λόφοι των σκουπιδιών ολοένα και ψηλώνουν και οι κίνδυνοι για την δημόσια υγεία αυξάνονται με ταχύτατους ρυθμούς.

Την ώρα που ο κ.Μπαλασόπουλος -λεκτικά τουλάχιστον – φαινόταν να βάζει νερό στο κρασί του ο υφυπουργός Εσωτερικών Πάρις Κουκουλόπουλος δήλωνε επίσης σε πρωινή εκπομπή ότι θα παραπέμπονται στο αυτόφωρο όσοι εργαζόμενοι εμποδίζουν την αποκομιδή των σκουπιδιών.

“Θα εκδοθεί σε λίγη ώρα υγειονομική διάταξη από τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο που θα προβλέπει παραπομπή των εργαζομένων στο αυτόφωρο και ποινή φυλάκισης τρεις μήνες σε όσους παρεμποδίζουν την αποκομιδή των σκουπιδιών ή την είσοδο στον ΧΥΤΑ Φυλής” σημείωσε.

Ο υφυπουργός διαβεβαίωσε δε, ότι από σήμερα Παρασκευή θα αρχίσει η αποκομιδή των απορριμμάτων από τους δρόμους. «Σήμερα – ημέρα και όχι νύχτα- θα ξεκινήσουν να μαζεύονται σκουπίδια» διαβεβαίωσε, ενώ δήλωσε ότι η δικαιοσύνη έχει την υποχρέωση να κινηθεί αυτεπάγγελτα.

«Επειδή δεν παρέχονται υπηρεσίες δεν θα πληρωθεί κανένας εργαζόμενος στην ΠΟΕ-ΟΤΕ» επανέλαβε. «Η συνδικαλιστική ηγεσία της ΠΟΕ-ΟΤΕ κινείται μεταξύ Καμόρας και Μαφίας» όχι όμως όλοι οι εργαζόμενοι διευκρίνισε.

Κι ενώ γίνονταν όλα αυτά, ο Πρόεδρος των εργαζομένων του δήμου Αθήνας Βασίλης Πολυμερόπουλος απείλησε ότι «αν η κυβέρνηση βάλει ιδιώτες στην αποκομιδή σκουπιδιών θα χυθεί αίμα στους δρόμους και θα πέσει η κυβέρνηση, θα έχουμε θύματα αν οι εργαζόμενοι χάσουν τη δουλειά τους”.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.) δηλώνει ότι, οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση συνεχίζουν δυναμικά τις κινητοποιήσεις τους και προχωρούν σε ενίσχυση των ομάδων περιφρούρησης στα Δημοτικά κτίρια και τους Χ.Υ.Τ.Α. που τελούν υπό κατάληψη. Κατηγορεί επίσης την ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών οτι ουδέποτε είχε την πρόθεση να κάνει ουσιαστικό διάλογο.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΛΑΜΠΡΟΣ ΧΑΒΕΛΑΣ


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: “Αυτόφωρο για όσους μπλοκάρουν την αποκομιδή των σκουπιδιών”

Υγειονομική διάταξη για αποκομιδή των σκουπιδιών

Εκτός ελέγχου η ΠΟΕ – ΟΤΑ: Επιτέθηκαν στον δήμαρχο Αθηναίων – ‘Εδειραν τον δήμαρχο Συκεών – ‘Επαιξαν ξύλο με τα ΜΑΤ

Μετατρέπουν μια απλή συνέντευξη Τύπου σε θρίλερ! Για το απόγευμα αναβλήθηκαν οι ανακοινώσεις για τα σκουπίδια!

Έπεσαν… μπουνιές στα γραφεία της ΚΕΔΚΕ – Έδειραν τον δήμαρχο Νεάπολης-Συκεών!

Βάζουν ιδιώτες να μαζέψουν τα σκουπίδια και απειλούν με απολύσεις

Άλλη μια μέρα αποκλεισμένο το κέντρο – Ποιές συγκεντρώσεις είναι σε εξέλιξη

Στο “γύψο” η χώρα από σήμερα και 10 ημέρες – ‘Ολες οι απεργιακές κινητοποιήσεις

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε