Σάββατο, 20 Απρ.
12oC Αθήνα

Νέα δεδομένα στο τραπεζικό σύστημα μετά τις συγχωνεύσεις

FOTO EUROKINISSI
“Θα ισχυροποιηθεί ο κλάδος” είπε ο πρωθυπουργός σε συνέντευξή του στο Reuters

Σε ένα υγιές τραπεζικό σύστημα θα οδηγηθούμε μόλις η χώρα αρχίσει να βγαίνει σταδιακά από την κρίση.

Αυτό προέβλεψε ο Γιώργος Παπανδρέου σε συνέντευξη που παραχώρησε για την πορεία της ελληνικής οικονομίας στην τηλεόραση του Reuters.

 
O Έλληνας πρωθυπουργός σχολίασε και τις επαφές των στελεχών των ελλήνων τραπεζών και προέβλεπεψε πως όταν ολοκληρωθεί ο γύρος των συγχωνεύσεων, το ελληνικό τραπεζικό σύστημα θα αποτελείται από μία ισχυρή κρατική τράπεζα και δύο ή τρεις ιδιωτικές:
 
«Διαθέτουμε ένα τραπεζικό σύστημα το οποίο είναι εγγενώς υγιές. Δεν υπάρχουν τοξικά προϊόντα και στοιχεία στο ενεργητικό των ελληνικών τραπεζών. Ασφαλώς και υπέστησαν πλήγμα, εξαιτίας του κρατικού χρέους της Ελλάδας, αλλά καθώς η χώρα εξέρχεται από την κρίση, αυτό θα έχει θετικό αντίκτυπο και στις τράπεζες», σχολίασε ο κ. Παπανδρέου.
 
Όχι” σε άλλη αύξηση του ΦΠΑ
 
«Υπήρξε βεβαίως η πιθανότητα περαιτέρω αύξησης ΦΠΑ σε κάποια καταναλωτικά προϊόντα, αλλά κοιτάμε εάν μπορούμε να βρούμε άλλους τρόπους να έχουμε έσοδα αντί να τον αυξήσουμε περαιτέρω», ήταν η σαφής απάντηση του όταν ρωτήθηκε αν οι έλληνες φορλογούμενοι θα επιβαρυνθούν και με νέα αύξηση του ΦΠΑ σε προϊόντα βασικής κατανάλωσης.
 
Ο κ. Παπανδρέου υπογράμμισε ότι για την ενίσχυση των εσόδων η κυβέρνηση επιδιώκει τη διεύρυνση της φορολογικής βάσης με την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και τη μείωση φόρων σε ορισμένους κλάδους, ώστε να προσελκύσει επενδύσεις και να ενισχύσει την ανάπτυξη.
 
Όχι” στην έκδοση ομολόγων το 2010
 
«Θα το κάνουμε όταν θα είμαστε σίγουροι ότι οι αγορές θα ανταποκριθούν θετικά. Δεν θέλω να αναφερθώ σε συγκεκριμένη ημερομηνία», ήταν η απάντηση του πρωθυπουργού στο ερώτημα αν η Ελλάδα θα προχωρήσει άμεσα σε δανεισμό από τις διεθνείς κεφαλαιαγορές.
 
 
 
 
 
 
 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε