Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Νέα εμπλοκή στο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης

Νέα εμπλοκή στο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης

Τα δύο κόμματα που στηρίζουν την Κυβέρνηση Παπαδήμου βάλλουν τώρα κατά του υπουργού Δικαιοσύνης για τους χειρισμούς τους στους λαθρομετανάστες και τη στελέχωση των ανεξάρτητων αρχών.

«Μπουρλότο» στην Κυβερνητική συνοχή απειλεί να βάλει διάταξη νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης (για τη δίκαιη και γρήγορη δίκη,) με βάση την οποία μετατρέπεται από κακούργημα σε πλημμέλημα η ποινή για όσους «διευκολύνουν» λαθρομετανάστες να εισέλθουν στη χώρα μας.

Κατά την επεξεργασία του νομοσχεδίου στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης και Δικαιοσύνης στη Βουλή, η Ν.Δ. δια και ο ΛΑΟΣ, δήλωσαν… ένσταση!

«Δεν είναι δυνατόν η Βουλή να νομοθετεί κατά παραγγελία» τόνισε ο «γαλάζιος» Κώστας Τζαβάρας», ενώ ο Θανάσης Πλεύρης ζήτησε την απόσυρση της εν λόγω διάταξης, δηλώνοντας πως από αυτό εξαρτάται αν το κόμμα του θα ψηφίσει το νομοσχέδιο.  

Άμεση ήταν η αντίδραση του Μιλτ. Παπαιωάννου ο οποίος απάντησε πως η ρύθμιση αυτή προτάθηκε από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και από τα Εφετεία Θράκης και Εισαγγελίας Κέρκυρας λόγω αντικειμενικών αδυναμιών που επικαλούνται, διότι έτσι επιταχύνεται η δίκη αλλά και η αύξηση στις ποινές.

Ένα ακόμη «αγκάθι» για την Κυβερνητική συνοχή αποτελεί και η διάταξη για «παύση της θητείας των τακτικών και αναπληρωματικών μελλών των Δ.Σ. των Ανεξαρτήτων αρχών», καθώς η Ν.Δ. εκτιμά πως με αυτόν τον τρόπο επιχειρείται η αντικατάσταση των μελλών με μικροκομματικά κριτήρια και είναι χαρακτηριστική η ανακοίνωση που εξέδωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. Γιάννης Μιχελάκης:

«Παντελώς αμετανόητος και εκτός πραγματικότητας ο υπουργός Δικαιοσύνης προσπαθεί, με το άρθρο 110 παρ. 10 του νομοσχεδίου περί «Δίκαιης Δίκης», να βάλει τέλος στη θητεία των μελών των Ανεξάρτητων Διοικητικών Αρχών, που έχουν συμπληρώσει 6 χρόνια θητείας. Σκοπός να μπορέσει το ΠΑΣΟΚ, με την υφιστάμενη σύνθεση της Βουλής, που δεν ανταποκρίνεται στην πολιτική βούληση της κοινωνίας, να ορίσει νέα μέλη των Ανεξάρτητων Αρχών για τα επόμενα 6 χρόνια.

Η Ν.Δ. όχι μόνο δεν ψηφίζει τη διάταξη αυτή, αλλά και απαιτεί την άμεση απόσυρσή της» δήλωσε.

Ο Μιλτ. Παπαιωάννου, ο οποίος πήρε το μάθημα από το παρ’ ολίγον ναυάγιο που απείλησε να προκαλέσει η νομοθετική του πρωτοβουλία για την αποσυμφόρηση των φυλακών (αποχώρηση Ν.Δ. και ΛΑΟΣ), σε πηγαδάκι με δημοσιογράφους δήλωσε όχι μόνο ανοιχτός σε αλλαγές αλλά ξεκαθάρισε πως αν δεν υπάρξει συμφωνία σε επίπεδο κομμάτων δεν θα φέρει το νομοσχέδιο στην Ολομέλεια.

«Να πάρουν την ευθύνη οι πολιτικοί αρχηγοί. ‘Η συμφωνούν και το φέρνουμε ή εγώ δεν θα πάρω την ευθύνη. Θα επιμείνω να ψηφιστεί αλλά δε θα πάρω την ευθύνη! Αν δεν υπάρξει συμφωνία των πολιτικών αρχηγών και δεν πάρω το πράσινο φως από τον Πρωθυπουργό, προφανώς δε θα το φέρω στην Ολομέλεια, διότι δεν θέλω να ξαναδώ αυτή την εικόνα στη Βουλή» είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Διαβάστε

Για ποιά απονομή δικαιοσύνης μιλάμε; 27 χρόνια για την έκδοση μιας δικαστικής απόφασης!

Δίκες – εξπρές για οφειλές στο Δημόσιο προανήγγειλε ο υφ. Δικαιοσύνης

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε