Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Νέα επιδείνωση του καιρού – Αναλυτική πρόγνωση

Ερχονται βροχές, καταιγίδες, χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά και τουχτερό κρύο. Αναλυτική πρόγνωση εως και την Κυριακή από τον μετεωρολόγο Τάσο Αρνιακό.

Μετά τους νοτιάδες και την άνοδο της θερμοκρασίας και της υγρασίας από την Τετάρτη και κυρίως από την Πέμπτη περιμένουμε νέα ψυχρή εισβολή η οποία όμως θα είναι γρήγορη. Πιο αναλυτικά:

ΤΕΤΑΡΤΗ
Αστατος θα συνεχίσει να είναι ο καιρός με βροχές και καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και το ανατολικό Αιγαίο. Χιόνια θα πέσουν στα βουνά αλλά και σε χαμηλότερα υψόμετρα στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά. Οι βοριάδες στα νότια πελάγη θα φτάσουν τα 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από -8 εως 5 βαθμούς, στα κεντρικά από -3 εως 11 βαθμούς και στα νησιά από 7 εως 16 βαθμούς.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών πρόσκαιρων χιονοπτώσεων στα ορεινά – ημιορεινά των ανατολικότερων τμημάτων τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από μείον 4 (-4) έως 07 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Χιόνια στα ορεινά καθώς και στα ημιορεινά της Ηπείρου. Τα φαινόμενα αργότερα θα εξασθενήσουν.
 Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 04 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο τοπικά 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά. Βελτίωση το απόγευμα.
Άνεμοι: βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα νότια 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 01 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες, με βροχές κυρίως στην Κρήτη όπου το βράδυ θα εκδηλωθούν τοπικές καταιγίδες.
Άνεμοι: δυτικοί 6 με 7 και στα νότια τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 07 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

 Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: στα βόρεια βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ, στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 6 με 7 και βαθμιαία τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 08 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική

Καιρός: παροδικά αυξημένες νεφώσεις. Πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής προς το μεσημέρι.
Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 04 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: αρχικά νεφώσεις με πιθανότητα για χιονόνερο και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά τις πρώτες πρωινές ώρες. Γρήγορα όμως ο καιρός θα βελτιωθεί.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από μείον 2 (-02) έως 05 βαθμούς Κελσίου.

Ακούστε την πρόγνωση του καιρού της Τετάρτης…

ΠΕΜΠΤΗ
Αρχικά περιμένουμε νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά, τα νότια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, οι οποίες κατά τόπους θα είναι ισχυρές, ενώ θα πέσουν λίγα χιόνια στα ηπειρωτικά και κυρίως στα βουνά της κεντρικής και βόρειας χώρας. Από το απόγευμα όμως θα αρχίσουν τα χιόνια να κατηφορίζουν και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο στην κεντρική και βόρεια χώρα. Εξασθένιση των φαινομένων περιμένουμε το βράδυ και από τα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά, δυτικοί 3 με 6 μποφόρ από το βράδυ θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 5 με 7 μποφόρ και αυτή η αλλαγή των ανέμων αργότερα θα επηρρεάσει όλα μας τα πελάγη. Η θερμοκρασία σε περαιτέρω πτώση από το απόγευμα κυρίως και από τα βορεια όπου θα υπάρχει παγετός στα ηπειρωτικά και μάλιστα αρκετά ισχυρός. Ο υδράργυρος θα κυμανθει στα βόρεια από -8 εως 5 βαθμούς, στα κεντρικά από -2 εως 11 βαθμούς και στα νησιά από 7 εως 15 βαθμούς.

ΑΤΤΙΚΗ
Περιμένουμε άστατο καιρό το πρωί, το μεσημέρι όμως και το βράδυ θα βρέξει ενώ δεν αποκλείεται να χιονίσει λίγο και στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα γυρίσουν βοριάδες και θα πνέουν από 5 εως 6 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 εως 10 βαθμούς κελσίου.

Ακούστε τι προβλέπει ο Τάσος Αρνιακός για την Πέμπτη…

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ – ΣΑΒΒΑΤΟ
Περιμένουμε τοπικές βροχές ή χιονόνερο στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Στις περιοχές αυτές οι βροχές θα είναι τοπικές και το χιονόνερο θα πέσει στις πεδινές και παραθαλάσσιες περιοχές, ενώ τα χιόνια θα επισκεφθούν τα ορεινά και τα ημιορεινά. Ομως από το Σάββατο τα φαινόμενα θα περιοριστούν στις Κυκλάδες και στη βόρεια Κρήτη ενώ στην υπόλοιπη χώρα περιμένουμε αρκετή ηλιοφάνεια και αρκετό κρύο. Οι άνεμοι την Παρασκευή θα πνέουν βόρειοι – βορειδυτικοί 5 με 7 μποφόρ στα πελάγη όμως θα φτάσουν τα 8 μποφόρ και στο Αιγαίο ενδεχομένως τοπικά τα 9 μποφόρ όμως το Σάββατο θα έχουμε εξασθένιση. Η θερμοκρασία σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα θα δημιουργήσει ισχυρό παγετό, ολικό μάλιστα κυρίως στη βόρεια Ελλάδα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί την Παρασκευή από -12 εως 4 βαθμούς στα βόρεια, από -2 εως 8 βαθμούς στα κεντρικά και από 8 εως 10 βαθμούς στα νησιά, ενώ το Σάββατο ο υδράργυρος θα κυμανθεί στα βόρεια από -10 εως 5 βαθμούς, στα κεντρικά από -4 εως 10 βαθμούς και στα νησιά από 6 εως 12 βαθμούς.

ΑΤΤΙΚΗ
Την Παρασκευή περιμένουμε άστατο καιρό με αρκετή συννεφιά αλλά και διαστήματα με ήλιο, βοριάδες 5 με 6 μποφόρ και τον υδράργυρο να κυμαίνεται από 0 εως 7 βαθμούς κελσίου.
Το Σάββατο περιμένουμε λιακάδα, βοριάδες 3 με 4 μποφόρ και θερμοκρασία από 2 εως 11 βαθμούς κελσίου.

Ακούστε την πρόγνωση του καιρού για την Παρασκευή και το Σάββατο…

ΚΥΡΙΑΚΗ
Περιμένουμε λιακάδα με λίγα σύννεφα μόνο αλλά θα είναι ένας ήλιος με δόντια. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ, στο νοτιοανατολικό Αιγαίο θα φτάσουν τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε άνοδο παρά τον παγετό που θα υπάρχει το πρωί στη βόρεια Ελλάδα θα κυμανθεί από -6 εως 8 βαθμούς στα βόρεια, από -2 εως 14 βαθμούς στα κεντρικά και από 6 εως 13 βαθμούς στα νησιά.

ΑΤΤΙΚΗ
Περιμενουμε λιακάδα, νοτιαδάκι μέχρι 3 μποφόρ και τον υδράργυρο να κυμαίνεται απο 6 εως 12 βαθμούς κελσίου.

Ακούστε την πρόγνωση του καιρού της Κυριακής…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ NEWSIT ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε