Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Νέα επιστολή της οικογένειας – Διαψεύδει ο χειρουργός του ΙΑΣΩ τον Ευαγγελισμό

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Ο χειρούργος του ΙΑΣΩ General διαψεύδει κατηγορηματικά αποκλειστικά στο NEWSIT το νοσοκομείο Ευαγγελισμός που υποστήριξε ότι η σπάνια ασθένεια στο έντερο του ασθενούς δεν αντιμετωπίζεται με κανέναν τρόπο. Καταγγελία από την Μαλεσίνα  για τον γιατρό του Ν. Κακαουνάκη αποκλειστικά στο NEWSIT.

Με τη νέα επιστολή δηλώνουν ότι αποφάσισαν να μην μιλήσουν δημόσια για το θάνατο του Νίκου Κακαουνάκη, αλλά

μετά τα όσα βγήκαν στο φως της δημοσιότητας, ζητούν από τον χειρούργο του ιδιωτικού νοσοκομείου να εκδώσει ανακοίνωση για τα αίτια που οδήγησαν στο θάνατο του δημοσιογράφου, αλλά και πως με την κατάλληλη θεραπεία θα μπορούσε να μην πεθάνει από την σπάνια ασθένεια του εντέρου. 

Ο Σωτήρης Μπαράτσης, ο γιατρός που χειρούργησε τον Νίκο Κακαουνάκη στο  ΙΑΣΩ GENERAL, μιλώντας αποκλειστικά στο NewsIt.gr διαψεύδει κατηγορηματικά τους γιατρούς του Ευαγγελισμού, που από την αρχή υποστήριξαν ότι ο δημοσιογράφος έπασχε από ανίατη ασθένεια. 

 

Σύμφωνα με την παγκόσμια βιβλιογραφία, αλλά και ενημέρωση που είχαν από το αμερικανικό νοσοκομείο John Hoppkins όπου η οικογένεια είχε στείλει δείγματα εντέρου, επιβεβαίωσε ότι ο Νίκος Κακαουνάκης έπασχε από εταιρότοπη μεσεντέρια οστεοποίηση, ασθένεια η οποία αντιμετωπίζεται! 

«Οι γιατροί του Ευαγγελισμού είπαν πολλές ανακρίβειες. Η πιο σημαντική ήταν αυτή ότι η ασθένεια του Νίκου Κακαουνάκη είναι σπάνια και ανίατη. Αυτό είναι αναληθές. Όταν εντοπίζεται έγκαιρα, και αντιμετωπίζεται έγκαιρα, τότε μπορεί ο ασθενής μπορεί να ζήσει. Πολλοί ασθενείς έχουν επιζήσει. Μάλιστα, πρόσφατα στο ΝΙΜΙΤΣ με ενημέρωσαν ότι ασθενής, παρόμοιο περιστατικό με εκείνο του Νίκου Κακαουνάκη, χειρουργήθηκε και σήμερα ο άνθρωπος ζει». 

Το NEWSIT κατάφερε να επικοινωνήσει με τη σύζυγο του ανθρώπου από την Μαλεσίνα που άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός μετά από μία επέμβαση ρουτίνας. Όπως δήλωσε αποκλειστικά στο NEWSIT ο άνδρας της χειρουργήθηκε από τον ίδιο γιατρό που χειρούργησε και τον Νίκο Κακαουνάκη και κατέληξε λόγω επιπλοκών σε επέμβαση για πέτρα στη χολή.

 “Δεν ξέρω εάν η περίπτωση του Νίκου Κακαουνάκη είναι ίδια με την περίπτωση του άνδρα μου, εγώ αυτό που ξέρω πως ο άνδρας μου πήγε για μία επέμβαση ρουτίνας, παρουσιάστηκαν επιπλοκές και τελικά πέθανε. Εμείς ως οικογένεια είχαμε σοβαρές αμφιβολίες για το εάν λειτούργησε σωστά ο γιατρός για αυτό προχωρήσαμε σε μήνυση, η οποία ακόμα εκκρεμεί”. 

Ακούστε το σχετικό απόσπασμα

Την ίδια ώρα, επείγουσα προκαταρκτική εξέταση για τις συνθήκες θανάτου του δημοσιογράφου Νίκου Κακακουνάκη διέταξε ο προϊστάμενος της εισαγγελίας πρωτοδικών Ιωάννης Σακελάκος. Ο κ. Σακελάκος διέταξε αυτεπάγγελτα την έρευνα μετά από δημοσιεύματα στον Τύπο που κάνουν λόγο για ενδεχόμενες ευθύνες ιατρών του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός».

 
Την έρευνα ανέλαβε να διενεργήσει η εισαγγελέας πρωτοδικών κ.Μπότσα, η οποία έχει εντολή παράλληλα να ερευνήσει αν στην υπόθεση προκύπτουν ευθύνες και για παραβίαση ιατρικού απορρήτου που αφορά δημοσιοποίηση στοιχείων του φακέλλου του εκλιπόντος.
 
 Το υπουργείο Υγείας ζήτησε την διενέργεια Ε.Δ.Ε μετά την αναφορά που έστειλε η διοίκηση του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός και στην οποία ανέφερε ότι δεν υπάρχουν ευθύνες των ιατρών.

Διαβάστε επίσης:

“Δεν αποκλείεται το λάθος’ λέει ο διοικητής του Ευαγγελισμού

Ο Νίκος Ευαγγελάτος γράφει για τον Νίκο Κακαουνάκη

Το δριμύ “κατηγορώ” της οικογένειας Κακαουνάκη

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε