Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Νέα Γρίπη: 16 Νοεμβρίου ξεκινούν οι εμβολιασμοί

Παραλαβή των εμβολίων φωτογραφία αρχείου
Παραλαβή των εμβολίων φωτογραφία αρχείου

Η υπουργός Υγείας έστειλε σήμερα την εγκύκλιο με όλες τις λεπτομέρειες των εμβολιασμών.

 Η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου ανακοίνωσε σήμερα ότι οι εμβολιασμοί θα ξεκινήσουν στις 16 Νοεμβρίου. Την πρώτη εβδομάδα θα εμβολιαστούν αρχικά όλοι οι εργαζόμενοι σε νοσοκομεία. Θα υπάρξει μία εξαίρεση για όσα άτομα αντιμετωπίζουν πολύ σοβαρά προβλήματα υγείας και έχουν γνωμάτευση του γιατρού τους. 

Από τις 23 Νοεμβρίου θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός των ατόμων που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, δηλαδή παιδιών, ηλικιωμένων και ασθενών με σοβαρά προβλήματα υγείας. Όσοι έχουν χρόνιες παθήσεις θα μπορούν να εμβολιαστούν στο νοσοκομείο που συνήθως επισκέπτονται. 

Τα κέντρα που θα εμβολιάζουν τον πληθυσμό θα λειτουργούν καθημερινά κατά τις απογευματινές ώρες στα νοσοκομεία αλλά και τα Σαββατοκύριακα.

Πιο συγκεκριμένα με την νέα εγκύκλιο του υπουργείου Υγείας συστάθηκε η Επιτροπή Πανδημίας της Γρίπης που έχει ως αρμοδιότητες την ευθύνη για τα εμβόλια και τη δημιουργία συνεργείων εμβολιασμού μέχρι τις 10 Νοεμβρίου. Το κάθε συνεργείο θα έχει ένα γιατρό και τουλάχιστον έναν νοσοκόμο, ενώ θα ορισθούν και οι χώροι όπου θα γίνονται οι εμβολιασμοί σε κάθε νοσοκομείο. 
   

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε