Πέμπτη, 28 Μαρ.
24oC Αθήνα

Νέα μαθήματα από το Σεπτέμβριο στα λύκεια – Τι θα ισχύσει από του χρόνου

Νέα μαθήματα από το Σεπτέμβριο στα λύκεια – Τι θα ισχύσει από του χρόνου

Νέα δεδομένα και… μαθήματα περιμένουν από τη νέα σχολική χρονιά τους μαθητές που σήμερα πηγαίνουν Γ’ γυμνασίου ή Α’ λυκείου!

Χαθήκατε με τις αλλαγές που γίνονται συνεχώς στην Παιδεία; Και που είστε ακόμα! Από το Σεπτέμβριο αλλάζει και πάλι το τοπίο, με νέα μαθήματα να μπαίνουν στη ζωή των παιδιών.

Από τη νέα σχολική χρονιά, λοιπόν, η Α’ τάξη του γενικού λυκείου θα περιλαμβάνει και το μάθημα της Γενικής Παιδείας, συνολικής διάρκειας 33 ωρών την βδομάδα, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Το Βήμα.

Στη Β’ τάξη θα ισχύσει το μεταβατικό πρόγραμμα με ερευνητική εργασία, ενώ οι μαθητές θα μπορούν να πάρουν ως μάθημα επιλογής τις Αρχές Οικονομίας που δε διδάχτηκαν φέτος, όπως επίσης και το μάθημα Πολιτική και Δίκαιο.

Τα μαθήματα της Β’ λυκείου χωρίζονται σε δυο κατηγορίες: μαθήματα Γενικής Παιδείας (25 ώρες διδασκαλίας) και μαθήματα Κατευθύνσεων, που χωρίζονται σε υποχρεωτικά μαθήματα και σε μαθήματα επιλογής. Κάθε μαθητής είναι υποχρεωμένος να επιλέξει ένα μάθημα διάρκειας 2 ωρών την εβδομάδα.

Τι γίνεται με τις εξετάσεις; Οι 90.000 μαθητές που θα περάσουν τον Σεπτέμβρη από το γυμνάσιο στο λύκειο θα δώσουν εξετάσεις με το υπάρχον σύστημα. Αντίθετα, οι 80.000 που του χρόνου θα είναι στη Β’ λυκείου, θα έχουν στο πρόγραμμα των εξετάσεων και την ερευνητική εργασία και μαζί θα μπορούν να πάρουν ως μάθημα επιλογής και τις Αρχές Οικονομίας που δε διδάχτηκαν στην Α’ λυκείου.

Για τους μαθητές της σημερινής Α’ Λυκείου, οι πανελλαδικές θα γίνουν με το υπάρχον σύστημα. Κανείς όμως δε μπορεί να πει με σιγουριά τι θα γίνει με τους μαθητές που σήμερα είναι τελειόφοιτοι γυμνασίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όλες οι αλλαγές στο νέο Λύκειο!

6.000 λιγότεροι οι υποψήφιοι στις πανελλαδικές – 21 Μαΐου η πρεμιέρα τους

“Κούρεμα” στις πανελλαδικές – Λιγότεροι εισακτέοι σε 85 σχολές – Θα μπουν … όσοι το 2003 σε ΑΕΙ – ΤΕΙ

Ρυθμίσεις για υποψήφιους πανελληνίων εξετάσεων ειδικών κατηγοριών

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε