Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Νέα παιχνίδια με την εφεδρεία – Οι περισσότεροι απ’ όσους έχουν φύγει, υπέβαλλαν παραίτηση

9.502 στην εφεδρεία κι άλλοι 4.939 να περιμένουν τη σειρά τους! Πρόκειται για υπαλλήλους που άνοιξαν την πόρτα του δημοσίου έως τις 27 Νοεμβρίου του 2011.

9.502 εργαζόμενους λιγότερους «μετρά» το δημόσιο από την ημέρα που τέθηκε σε ισχύ ο νόμος για την εργασιακή εφεδρεία, ενώ στον… προθάλαμο της εξόδου βρίσκονται άλλοι 4.939, προσωπικό Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου.

Αυτά προκύπτουν από έγγραφο που έστειλε στη Βουλή στις 5 Μαρτίου ο υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Ντίνος Ρόβλιας, σε απάντηση ερώτησης του βουλευτή της ΝΔ Νίκου Νικολόπουλου.

Οι αποχωρήσεις έγιναν από 6 Οκτωβρίου, όταν ο νόμος για την εφεδρεία κατατέθηκε προς ψήφιση στη Βουλή, έως τις 27 Νοεμβρίου, όταν έληξε η προθεσμία που είχαν οι διευθύνσεις προσωπικού για να εκδώσουν τις απαιτούμενες διαπιστωτικές πράξεις για την εφαρμογή του νόμου.

Από το έγγραφο, πάντως, προκύπτει ότι από τους 9.502 υπαλλήλους που έχουν αποχωρήσει, οι περισσότεροι παραιτήθηκαν. Πρόκειται για 7.545 υπαλλήλους στο σύνολο των 9.502 και από αυτούς οι περισσότεροι έχουν αποχωρήσει από υπουργεία (4.135 υπάλληλοι), ακολουθούν τα ΝΠΔΔ -από τα οποία παραιτήθηκαν 1529 υπάλληλοι- και οι δήμοι, από τους οποίους παραιτήθηκαν 956 υπάλληλοι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δικαστήριο ακυρώνει την εφεδρεία και επιστρέφουν δημόσιοι υπάλληλοι

Στρατιωτικούς και αστυνομικούς έχει βάλει στο στόχαστρο η τρόϊκα! Ζητάνε…εφεδρεία!

Μπάχαλο με την εφεδρεία – Το υπ. Οικονομικών στέλνει νέα εγκύκλιο την ώρα που ο Ρέππας ομολογεί την αποτυχία της

Ομολογία αποτυχίας στην εφεδρεία – Ούτε 1.000 δεν εντάχθηκαν στο καθεστώς ενώ υπολόγιζαν 30.000!

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε