Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Νέα προθεσμία για να απολογηθεί στις 10 Ιανουαρίου έλαβε ο Λ.Λαυρεντιάδης

Ακόμη μία προθεσμία, για τις 10 Ιανουαρίου, ζήτησε και έλαβε από τον εισαγγελέα, Γ. Δραγάτση, ο επιχειρηματίας Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, που έχει κληθεί ως ύποπτος για την υπόθεση επισφαλών δανείων, που είχε χορηγήσει η Proton Bank το 2010.

Ο επιχειρηματίας ζήτησε και πάλι προθεσμία για την ανωμοτί κατάθεσή του επικαλούμενος την ανάληψη της υπόθεσης από νέο συνήγορο. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο νέος συνήγορος του Λαυρεντιάδη θα είναι ο Γ. Ηρειώτης. Η προθεσμία δόθηκε προκειμένου ο νέος νομικός παραστάτης του επιχειρηματία να ενημερωθεί για τη δικογραφία και να προετοιμαστεί με τον εντολέα του για την τακτική, που θα ακολουθήσουν.

Αντικείμενο της έρευνας, που διενεργεί ο εισαγγελέας Γ. Δραγάτσης, αποτελούν τα επισφαλή δάνεια που ενέκρινε και εκταμίευσε η τράπεζα το 2010, οπότε ο Λαυρεντιάδης ήταν μέλος του ΔΣ της, συνολικού ύψους 700 εκατομμυρίων ευρώ, πολλά εκ των οποίων κατέληξαν σε πρόσωπα και εταιρείες συμφερόντων του επιχειρηματία.

Συνολικά έχουν κληθεί από τον εισαγγελέα 31 άτομα, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται έξι μέλη της Επιτροπής Πιστοδοτήσεων και του ΔΣ της Proton Bank, αλλά και επιχειρηματίες και ιδιώτες στους οποίους φέρονται να κατέληξαν τα δάνεια.

Με εντολή του εισαγγελέα, βάσει της οποίας εκδόθηκε βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών έχουν ήδη δεσμευθεί κάποια περιουσιακά στοιχεία -μετοχές- του επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και των 30 ακόμα προσώπων.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε