Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Νέα προβλήματα στα νοσοκομεία

ΩΡΑ 12.45 Γιατροί συγκεντρωμένοι έξω απ' το υπ. Υγείας ΦΩΤΟ NEWSIT
ΩΡΑ 12.45 Γιατροί συγκεντρωμένοι έξω απ' το υπ. Υγείας ΦΩΤΟ NEWSIT

Συνεχίζονται τα προβλήματα στα νοσοκομεία της χώρας. Νέα επίσχεση εργασίας σε όλα τα νοσοκομεία.

Στις 12 το μεσημέρι οι νοσοκομειακοί γιατροί έκαναν συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας.
 
Την ίδια ώρα ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας κ.Πολύζος ανακοίνωσε ότι μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα πληρωθούν όλες οι εφημερίες των ιατρών, στις οποίες όμως θα γίνουν οι περικοπές που ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών για όλο το δημόσιο τομέα.

Στις 15:00 οι νοσοκομειακοί γιατροί θα συνεδριάσουν και στη συνέχεια θα δώσουν συνέντευξη τύπου ανακοινώνοντας τι θα κάνουν μετά τη νέα εξέλιξη που είχε στο θέμα των εφημεριών.
 

Οι νοσοκομειακοί γιατροί αποφάσισαν χθες να γενικεύσουν την επίσχεση εργασίας αυτή την εβδομάδα σε όλα τα δημόσια νοσοκομεία. Έτσι θα υπάρξει σοβαρό πρόβλημα στις εφημερίες των νοσοκομείων και όχι μόνο. Θα εξυπηρετούνται μόνο τα επείγοντα περιστατικά.
 

Το μεσημέρι υπεγράφη από την υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου η έγκριση προκήρυξης 915 θέσεων ιατρών κλάδου ΕΣΥ Επιμελητών Β’.

Η απόφαση αποστέλλεται στα νοσοκομεία του ΕΣΥ για την άμεση προκήρυξη των θέσεων.
Όπως διευκρινίζεται, οι συγκεκριμένες θέσεις είναι πέρα των οργανικών θέσεων των νοσοκομείων, για τη σύσταση των οποίων η υπουργός έλαβε εξουσιοδότηση από τον πρώτο νόμο που έφερε η κυβέρνηση στη Βουλή και ψηφίστηκε το Νοέμβριο.
Όπως επισημαίνεται, άλλες 785 θέσεις ιατρών κλάδου ΕΣΥ, οι οποίες αφορούν κενές οργανικές θέσεις, έχουν ήδη προκηρυχθεί και η διαδικασία πλήρωσής τους βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε