Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Νέα Σμύρνη: Θρίλερ με τις τελευταίες στιγμές των δυο αγοριών

Νέα Σμύρνη διαμέρισμα φωτιά

– Απίστευτες είναι οι αποκαλύψεις που βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας για την οικογενειακή τραγωδία στη Νέα Σμύρνη
– Ο 40χρονος έβαλε φωτιά στο διαμέρισμα που έμενε – Σκοτώθηκε ο ίδιος αλλά και τα δίδυμα παιδιά του ηλικίας 8 ετών
– Τα παιδάκια φέρονται να προσπάθησαν να βγουν από το σπίτι
– Στο διαμέρισμα βρέθηκαν σημειώματα οργής για τον πρώην πεθερό του – “Σας βαρέθηκα όλους” – Τι ανέφερε ο πρώην πεθερός του για την τελευταία τους συνάντηση
– Τον παρακολουθούσε ψυχίατρος τον τελευταίο χρόνο
– Τα δύσκολα παιδικά χρόνια και η άφαντη μάνα

Ένας άνδρας αποφάσισε να βάλει φωτιά στο ισόγειο διαμέρισμά του στη Νέα Σμύρνη. Μαζί του τα δυο παιδιά του. Κανείς δεν τα κατάφερε. Τρεις ζωές χάθηκαν σε ένα διαμέρισμα γεμάτο από σημειώματα μίσους… Ο 40χρονος επισμηνίας της Πολεμικής Αεροπορίας ήταν οργισμένος με τον πατριό της πρώην γυναίκας του.

Εκείνος τα είχε σχεδιάσει όλα… Πήρε τα παιδιά από το σπίτι της πρώην γυναίκας του. Έκλεισε παράθυρα και πόρτες, κόλλησε τα τελευταία του λόγια και άναψε φωτιά, καίγοντας ρούχα και το στρώμα του.

Τα αδικοχαμένα αγοράκια του, φέρονται σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις να ξύπνησαν και προσπάθησαν να σωθούν. Ωστόσο, ο πατέρας τους είχε φροντίσει να μην γλυτώσει κανείς. Μάλιστα, οι Πυροσβέστες χρειάστηκε να σπάσουν με τσεκούρι την πόρτα για να μπουν μέσα στο μοιραίο διαμέρισμα. 

Η νεκροψία, όμως, είναι αυτή που θα αποκαλύψει την φριχτή αλήθεια. Αν τα παιδιά όντως προσπάθησαν να ξεφύγουν ή αν πέθαναν στα κρεβάτια τους.

Τα σημειώματα της οργής

Τα σημειώματα ήταν κολλημένα στους τοίχους του σπιτιού. Ο 40χρονος είχε γράψει με μαρκαδόρο στον τοίχο μια φράση: «σας βαρέθηκα όλους».

Νέα Σμύρνη: Τα τελευταία «λόγια» του πατέρα πριν βάλει φωτιά και πεθάνει μαζί με τα παιδιά του

Το πρόσωπο όπου συγκεντρωνόταν η οργή του ήταν ο πατριός της πρώην συζύγου του. Τον καλούσε να ασχοληθεί με τα δικά του παιδιά και να αφήσει τα αγοράκια του ήσυχα. «Τι να την κάνω τη ζωή μου, δεν αντέχω άλλο» έγραφε το ένα σημείωμα.

Σε ένα άλλο έγραφε: «Αφού Σταύρο είχες πρόβλημα να μπω στο σπίτι που ζούσα 11 χρόνια να πάρω τα πράγματά μου, έχω και εγώ πρόβλημα που τα παιδιά μου μένουν μόνιμα σπίτι σου μέσα νύχτα. Ότι έδωσες πήρες αλήτη».

Νέα Σμύρνη

«Αυτός ο άνθρωπος βγάζει μαύρα 30.000 ευρώ το χρόνο, μαύρα. Ένσημα σε υπαλλήλους του δεν κόλλησε σχεδόν ποτέ! Πως γίνεται αυτό, με μια δουλειά που επιβάλλει τουλάχιστον δύο άτομα αν όχι τρία; Το ΙΚΑ τι θα κάνει για αυτό; Γιατί συνεχίζει να δουλεύει μαύρα; Να παίρνει σύνταξη και κάποιος άλλος που είναι νόμιμος να πεινάει;», ανέφερε σε ένα άλλο.

Η “διαθήκη”

Σε ένα άλλο από τα σημειώματα που άφησε πίσω του ο 40χρονος επισμηνίας, αναφέρει ότι στο κινητό και στο tablet του υπάρχει ακόμη ένα σημείωμα. Μια “διαθήκη” με την οποία ζητά να αναλάβει την υπόθεση η δημοσιογράφος Αγγελική Νικολούλη γιατί «η πολιτεία και η ΕΛΑΣ δεν θα κάνει ούτε τα μισά απ’ όσα αναφέρω».

Συγκεκριμένα το σημείωμα αναφέρει: «Στο Word στο κινητό μου και στο τάμπλετ μου θα βρείτε το σημείωμα που άφησα. Να αναλάβει την υπόθεση η κα Νικολούλη στον Alpha γιατί είμαι σίγουρος πως η πολιτεία και η ΕΛΑΣ δεν θα κάνει ούτε τα μισά από αυτά που αναφέρω. Αν υπάρχει κράτος τώρα θα φανεί. Αλλιώς και αυτή η κυβέρνηση θα φανεί…».

Νέα Σμύρνη

Άδειαζε το σπίτι στη Νέα Σμύρνη

Ο 40χρονος πατέρας φαίνεται πως σχεδίαζε τις τελευταίες μέρες την αυτοκτονία του και το θάνατο των παιδιών του. Όπως άλλωστε δήλωσε στο newsit.gr φιλικό του πρόσωπο, άνθρωπος που τον είδε λίγες ώρες πριν από την τραγωδία «το τελευταίο διάστημα είχε αρχίσει να δίνει πράγματα. Άδειαζε το σπίτι που έμενε μόνος του στην Κοραή στην Νέα Σμύρνη. “Του είπα «θα φύγεις ταξίδι;” και μου απάντησε «όχι θα μάθεις». Προφανώς δεν ήθελε να πει. Δεν ξέρω αν αυτά τα χρήματα από τα πράγματα ήταν για τα παιδιά. Πούλησε το μηχανάκι του και το αυτοκίνητο. Δεν μου είχε πει κάτι. Εγώ νόμιζα ότι ετοιμάζεται για ταξίδι».

Σε ένα από τα σημειώματα, ο 40χρονος άνδρας αναφέρει πως «όλα μου τα πράγματα, τα άφησα σε φτωχογειτονιές της Αθήνας και του Πειραιά. Στους δρόμους. Το κράτος τι θα κάνει για όλα αυτά που αναφέρω; Στις σημειώσεις που άφησα; Δεν πρέπει κάποιοι επιτέλους να τιμωρηθούν παραδειγματικά;».

Και ζητούσε «πριν βιαστείτε να κρίνετε, πρώτα να μάθετε την αλήθεια. Υπάρχει δικαιοσύνη; Ή όχι σ’ αυτό το κράτος;».

Νέα Σμύρνη: Τα πρώτα λόγια του πεθερού του

Συντετριμμένος ο πρώην πεθερός του 40χρονου που ήταν και ο αποδέκτης των μηνυμάτων της οργής του αυτόχειρα και παιδοκτόνου. “Τα παιδιά τα πήρε Σαββατοκύριακο, όπως τα έπαιρνε συνέχεια. Τα παιδιά τα πρόσεχε δεν μπορώ να πω. Ήταν καλός με τα παιδιά, τα παιδιά πήγαιναν” αναφέρει στην κάμερα του Alpha. 

Δεν ήξερε κανείς

Κανείς δεν περίμενε αυτό το τραγικό τέλος. Όλοι μιλούν για έναν φιλήσυχο άνθρωπο που δεν είχε μιλήσει σε κανέναν για τα προβλήματα που αντιμετώπιζε. Το διαζύγιο με την σύζυγο και μητέρα των παιδιών του αλλά και μία ζόρικη παιδική ηλικία φαίνεται πως τον είχαν στιγματίσει. Μάλιστα, τον τελευταίο καιρό φέρεται να είχαν παρατηρήσει ότι είχε λίγο περίεργη συμπεριφορά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Antenna, τον τελευταίο χρόνο, βρισκόταν υπό ψυχιατρική παρακολούθηση. Αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα για αυτό ειδικός από την Πολεμική Αεροπορία τον παρακολουθούσε. 

“Μέχρι τα 11 του χρόνια ζούσε με τις παππούδες του”

Οι αποκαλύψεις που κάνει στο newsit.gr, συγγενικό του πρόσωπο δείχνουν πως ο 40χρονος Δημήτρης είχε μεγαλώσει πολύ δύσκολα. Φαίνεται πως οι χωρισμοί… τον “κυνηγούσαν”.

“Ήταν και αυτός παιδί χωρισμένων γονιών. Μεγάλωσε στο χωριό του, στην Κορομηλιά Δομοκού. Η μητέρα του, τους εγκατέλειψε και ζούσε με την γιαγιά του και τον παππού του μέχρι τα 11 του χρόνια. Έπειτα έφυγε για την Αμερική μαζί με τον πατέρα του και την τρίτη γυναίκα (του πατέρα του). Ο πατέρας του έχει πεθάνει, ενώ η μητέρα του διαμένει στην Αθήνα” αναφέρει το συγγενικό του πρόσωπο στο newsit.gr.

“Σας βαρέθηκα όλους” έγραψε στον τοίχο με μαρκαδόρο ο πατέρας πριν πάρει τη μοίρα των παιδιών του στα χέρια του!

φωτιά Νέα Σμύρνη
Το ισόγειο μέσα στο οποίο γράφτηκε ο επίλογος του δράματος στην Νέα Σμύρνη

Νέα Σμύρνη

Τραγική παιδική ηλικία

Ένας φίλος του 40χρονου μίλησε, επίσης στο newsit.gr, αποκαλύπτοντας κι άλλες λεπτομέρειες για τα δύσκολα χρόνια του αυτόχειρα και παιδοκτόνου.

Σύμφωνα με τον φίλο του 40χρονου υπαξιωματικού, ο πρωταγωνιστής του δράματος είχε μεγαλώσει σε ένα περιβάλλον τοξικό. “Ήταν ένα παιδί που γενικά είχε μεγαλώσει πολύ δύσκολα.

Click4more: Πού υπηρετούσε ο αυτόχειρας που έκαψε τα παιδιά του στο ισόγειο της Νέας Σμύρνης

Από τα παιδικά του χρόνια τον είχε παρατήσει η μητέρα του. Τον κακοποιούσε η μητέρα του, ο πατέρας του είχε θέματα με το αλκοόλ. Γενικά ήταν πολύ βασανισμένο παιδί. Δεν είχε συγγενείς και φίλους“, τονίζει χαρακτηριστικά στο newsit.gr.

Τέλος, προσπαθεί να δώσει μια εξήγηση (σ.σ. αν αυτό είναι έστω πιθανό) για την τραγική εξέλιξη των πραγμάτων. Σημειώνει συγκεκριμένα: “Η σύζυγός του τού ζήτησε διαζύγιο και να φύγει από το σπίτι. Αυτό τον πίεσε πάρα πολύ. Κυρίως που δεν έβλεπε τα παιδιά και βασικά ανησυχούσε σε τι περιβάλλον θα μεγαλώσουν τα παιδιά.

Πιστεύω αυτό ήταν που τον τρέλανε. Το πόσο πολύ τον ήθελαν τα παιδιά, το ότι δεν μεγαλώνουν σε σωστό οικογενειακό περιβάλλον, τι θα γίνει αν δεν τον αφήσουν να τα ξανά δει. Όλα αυτά μαζί“.

Νέα Σμύρνη

Νέα Σμύρνη Νέα Σμύρνη

Ρεπορτάζ: Ειρήνη Μιλή

Με πληροφορίες από Alpha TV και Antenna
Φωτογραφίες: newsit.gr / Eurokinissi

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις