Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Νέα στοιχεία για την δολοφονία Χατζηκωστή

ΦΩΤΟ του Άντη Χατζηκωστή
,,ΦΩΤΟ του Άντη Χατζηκωστή

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του NewsIt.gr τον τελευταίο καιρό ο γνωστός εκδότης

αλλά και ο πατέρας του είχαν δεχθεί απειλές για την ζωή τους.
Μάλιστα ο αδικοχαμένος εκδότης άρχισε να τις παίρνει στα σοβαρά και γι’ αυτό αποφάσισε να ζητήσει από ειδικούς να καταστρωθεί ένα σχέδιο προστασίας του.
‘Ομως δεν πρόλαβε…

Η νεκροτομή στη σορό κατέδειξε ότι ο Α. Χατζηκωστής δολοφονήθηκε με κυνηγετικό οπλο που εκτιμάται ότι περιείχε εικοσάβολα φυσίγγια. Ο ιατροδικαστής δήλωσε ότι τα δύο τραύματα στο θώρακα και στην πλάτη του θύματος ήταν εξίσου σοβαρά και μπορούσαν να επιφέρουν το θάνατο. Πρόσθεσε δε ότι οι δύο πυροβολισμοί ρίφθηκαν από πολύ κοντινή απόσταση.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ

Συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς, οι έρευνες της Αστυνομίας για εξιχνίαση της στυγερής δολοφονίας του.
 
Στο μικροσκόπιο της εγκληματολογικής υπηρεσίας του Αρχηγείου Αστυνομίας έχουν τεθεί διάφορα τεκμήρια που έχουν περισυλλέγει από τη σκηνή του φόνου, τα οποία θα περάσουν από επιστημονικές εξετάσεις, με την ελπίδα να ρίξουν φως στην υπόθεση και να οδηγήσουν στη σύλληψη των δολοφόνων.

Μεταξύ των στοιχείων αυτών είναι και ένα πλαστικό κομμάτι κράνους, το οποίο εντοπίστηκε σε απόσταση περίπου πεντακοσίων μέτρων από το σημείο της δολοφονίας και το οποίο εικάζεται ότι έπεσε από τους δράστες κατά την ώρα της διαφυγής τους.

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ

Τον διευθύνοντα σύμβουλο του συγκροτήματος Δίας, Άντη Χατζηκωστή, δολοφόνησαν άγνωστοι λίγο μετά τις 21:00 το βράδυ έξω από το σπίτι του στην Κύπρο, την ώρα που επέστρεφε. Οι άγνωστοι είχαν στήσει καρτέρι στον κύπριο επιχειρηματία και στην κυριολεξία τον εκτέλεσαν με δύο σφαίρες, γεγονός που δείχνει ότι πρόκειται πιθανότατα για συμβόλαιο θανάτου.


Η σκηνή του εγκλήματος. ΦΩΤΟ REUTERS

Ο Άντη Χατζηκωστής ήταν 43 ετών και αφήνει πίσω του την σύζυγό του και δύο παιδιά. Εκείνη την ώρα επέστρεφε σπίτι του, χωρίς συνοδεία φρουράς μιας, μαζί με τη νέα του σύζυγο και τα δύο παιδιά της από το πρώτο της γάμο.  Ο Άντη Χατζηκωστής έμεινε πίσω για να κλειδώσει το αυτοκίνητο όταν τον πλησίασαν δύο άνδρες. Ο ένας τον πυροβόλησε δύο φορές στο στήθος και πέθανε ακαριαία, γεγονός που δείχνει ότι οι δράστες ήταν επαγγελματίες δολοφόνοι.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο κύπριος εκδότης βγαίνοντας από το αυτοκίνητό του ένα Smart μιλούσε με μία θεία του από την περιοχή της Πάφου και τότε δέχθηκε τον πρώτο πυροβολισμό στην πλάτη. Από την πρώτη σφαίρα έπεσε στο έδαφος, ενώ είχε ακόμα ανοιχτό το κινητό του με τη θεία του να ακούει τους πυροβολισμούς με τη μοιραία αυτή κατάληξη.

Δείτε το σχετικό βίντεο

 


Ο δημοσιογράφος και στενός φίλος του επιχειρηματίας, Χρύσανθος Τσουρούλης μιλώντας στο NewsIt μιλάει για γκανγκστερική εκτέλεση, ενώ όπως δήλωσε τους πυροβολισμούς άκουσε η οικιακή βοηθός που στη συνέχεια ειδοποίησε τη σύζυγο του Α. Χατζηκωστή.

Ακούστε ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα:

Η εκτέλεση έγινε έξω από το σπίτι του κύπριου επιχειρηματία το οποίο βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από την αμερικανική πρεσβεία και ολόκληρη η περιοχή έχει αποκλειστεί από ισχυρότατες αστυνομικές δυνάμεις. Στο σημείο έφθασαν αμέσως υπουργοί της κυπριακής κυβέρνησης και ο πρόεδρος του κυπριακού κοινοβουλίου.

Μιλώντας στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Μ.Κατσουνωτός είπε ότι τον πυροβόλησαν από κοντινή απόσταση, πιθανόν με κυνηγετικό όπλο, καθώς στη σκηνή δεν βρέθηκαν κάλυκες. Στη συνέχεια, οι δράστες διέφυγαν με τη μηχανή από χωματόδρομο της περιοχής. ”Τουλάχιστον είναι δύο. Στο παρόν στάδιο φαίνεται να είναι δύο ”, δήλωσε ο κ. Κατσουνωτός.

Η είδηση της δολοφονίας συγκλόνισε ολόκληρη την Κύπρο, καθώς ο Άντης Χατζηκωστής ήταν ένας απλός άνθρωπος, άνθρωπος χαμηλών τόνων, χωρίς εχθρούς και αντιπαλότητες. Θεωρείτο ένας από τους πιο δραστήριους και επιτυχημένους νέους επιχειρηματίες στον Τύπο σε ολόκληρη τη Μεγαλόνησο. 

Το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας “Σημερινή” ιδιοκτησίας της οικογένειας Χατζηκωστή.

Ο Άντης Χατζηκωστής ήταν ιδιοκτήτης του τηλεοπτικού σταθμού Σίγμα και του ραδιοφωνικού σταθμού “Ράδιο Πρώτο” και άλλων ραδιοφωνικών σταθμών ενώ ήταν εκδότης της εφημερίδας Σημερινή και πολλών περιοδικών και άλλων εντύπων. Ήταν επίσης διευθύνων σύμβουλος του εκδοτικού συγκροτήματος Δίας, ένα από τα μεγαλύτερα εκδοτικά συγκροτήματα στην Κύπρο.

Πρόσφατα ο κύπριος επιχειρηματίας είχε παντρευτεί για δεύτερη φορά, ενώ είχε αρχίσει την έντονη δραστηριότητά του στο χώρο του διαδικτύου. Σπούδασε Οικονομικά και Πολιτικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο του Southampton και δούλεψε ως Σύμβουλος Επιχειρήσεων στη Γερμανία και Οικονομικός Αναλυτής στην Ευρωπαϊκή Ένωση πριν τον ερχομό του στη Κύπρο το 1995. Συμμετείχε σε Συμβούλια Δημοσίων εταιριών  στην Κύπρο και το Εξωτερικό, ήταν μέλος του European Publishers Association και Διοικητικός Σύμβουλος και Πρεσβευτής των Διεθνών Τηλεοπτικών Βραβείων Emmy. 

Διαβάστε το σχόλιο του Νίκου Ευαγγελάτου

Είναι το τρίτο περιστατικό μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα που συγκλονίζει όχι μόνο την Κύπρο, αλλά και την Ελλάδα. Είχε προηγηθεί η κλοπή της σορού του Τάσσου Παπαδόπουλου αλλά και η σύληση του τάφου του Σπύρου Κυπριανού.

Τα πρωτοσέλιδα των Κυπριακών Εφημερίδων την επομένη της δολοφονίας:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ :

Η τελευταία συνέντευξη του Αντη Χατζηκωστή

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε