Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Νέα ταλαιπωρία για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ – Απο την τσέπη τους πληρώνουν τα φάρμακα σε 14 περιοχές της χώρας

Νέα ταλαιπωρία για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ – Απο την τσέπη τους πληρώνουν τα φάρμακα σε 14 περιοχές της χώρας

– Οι φαρμακοποιοί σταματούν σταδιακά την πίστωση προς τους ασφαλισμένους
– Ο οργανισμός τους οφείλει 117 εκατ. ευρώ για τον Μάιο και 145 εκ. ευρώ για τον Ιούνιο
– Αρση πίστωσης από όλους τους φαρμακοποιούς αναμένεται απο την 1η Σεπτεμβρίου
– Ποια η αντίδραση του υπουργείου Υγείας

Χωρίς πίστωση δίνουν φάρμακα τις τελευταίες ημέρες στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, οι φαρμακοποιοί σε 14 νομούς της χώρας, ενώ αυξάνονται οι φαρμακευτικοί σύλλογοι που αποφασίζουν να σταματήσουν την πίστωση, εξαιτίας της καθυστέρησης που παρατηρούν στην εξόφλησή τους από τον οργανισμό.

Ο ΕΟΠΥΥ οφείλει στους φαρμακοποιούς συνολικά 117 εκατ. ευρώ για συνταγές του Μαΐου και 145 εκατ. ευρώ για συνταγές του Ιουνίου. Οι ασφαλισμένοι ήδη καταβάλλουν τοις μετρητοίς την αξία των φαρμάκων τους, στις 14 αυτές περιοχές της χώρας.

Εξάλλου, από τις 10 Αυγούστου έχουν σταματήσει την πίστωση προς τους ασφαλισμένους-ασθενείς οι Φαρμακευτικοί
Σύλλογοι Εύβοιας και Φλώρινας και από τις 16 Αυγούστου οι Σύλλογοι Γρεβενών, Ηρακλείου, Ρεθύμνου, Χανίων, Λασιθίου, Μαγνησίας, Κορίνθου, Αργολίδας και Κυκλάδων. Στις 20 Αυγούστου σταματούν την πίστωση και οι Σύλλογοι Κέρκυρας και Κοζάνης και από τις 22 Αυγούστου ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Ροδόπης.

Σημειώνεται ότι από 1 Σεπτεμβρίου αναμένεται να αρθεί η πίστωση από όλους τους φαρμακοποιούς της χώρας, καθώς πιθανότατα αυτό θα αποφασίσει η γενική συνέλευση του κλάδου στις 25 Αυγούστου, έπειτα από σχετική προτροπή του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου.

Σε δηλώσεις του ο υπ. Υγείας Α. Λυκουρέντζος κάλεσε τους φαρμακοποιούς να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις τους λέγοντας πως η κυβέρνηση δεν εκβιάζεται.

Διαβάστε

Παράταση έως το Σεπτέμβρη από τους γιατρούς στον ΕΟΠΥΥ!

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε