Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Νέες συγκλονιστικές αποκαλύψεις για τις οικονομικές συναλλαγές Χαϊκάλη – Αποστολόπουλου – Γιατί ο βουλευτής των ΑΝΕΛ του έδωσε 5.000 ευρώ

Νέες συγκλονιστικές αποκαλύψεις για τις οικονομικές συναλλαγές Χαϊκάλη – Αποστολόπουλου – Γιατί ο βουλευτής των ΑΝΕΛ του έδωσε 5.000 ευρώ

– Στο “φως” οι διάλογοι Χαϊκάλη – Αποστολόπουλου για τις μεταξύ τους οικονομικές συναλλαγές
– Την αποκάλυψη έκανε ο ίδιος ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων
– Το αρχικό κεφάλαιο των 5.000 ευρώ για επενδύσεις και η επιστροφή μόνο 800 ευρώ
– Στον εισαγγελέα ο Αποστολόπουλος εντός της ημέρας
– Τα “μάζεψαν” Βουδούρης – Παραστατίδης για τους χρηματισμούς βουλευτών

Συναλλαγή με τον Γιώργο Αποστολόπουλο για να παίξει στο χρηματιστήριο στο εξωτερικό παραδέχθηκε ότι είχε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Παύλος Χαϊκάλης, μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Είπε ότι είχε δώσει πριν από μήνες στον καταγγελλόμενο Γιώργο Αποστολόπουλο 5.000 ευρώ για επενδύσεις και εκείνος με τη σειρά του επέστρεψε 500 ευρώ ως κέρδη. Στη συνέχεια όμως, όταν του ζήτησε να του επιστρέψει όλο το ποσό, ο κ. Αποστολόπουλος του κατέβαλε μόνο 800 ευρώ.

Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι ο κ. Αποστολόπουλος τον πλησίασε ενώ είχε αποχωρήσει από σύμβουλος του προέδρου των ΑΝΕΛ και τον ρώτησε αν είχε χρήματα για να παίξει στο χρηματιστήριο στο εξωτερικό, με προοπτική κέρδους 10%.

Οι διάλογοι

«Του απάντησα ότι είμαι χάλια οικονομικά και μπορώ να δώσω μόνο 5.000 ευρώ, όπως και έκανα. Τον πρώτο και τον δεύτερο μήνα μου έφερε από 500 ευρώ, ως τόκους και όταν τον ρώτησα για το κεφάλαιο, μου είπε ότι μπορώ να το πάρω όποτε θέλω», δήλωσε ο Παύλος Χαϊκάλης.

Ακολούθως τόνισε: «Στη συνέχεια υπήρξε μία περίεργη καθυστέρηση. Τον περασμένο Ιούλιο του έστειλα μηνύματα ότι χρειάζομαι χρήματα, γιατί έληγε η ρύθμιση που είχα κάνει για το δάνειο. Μου είπε ότι θα φροντίσει αυτός την ανανέωση. Στη συνέχεια τον πήρα τηλέφωνο και του ανέφερα ότι με πίεζαν από την τράπεζα να δώσω χρήματα. Τότε μου κατέθεσε 800 ευρώ, μετά από πίεση, ως μέρος του κεφαλαίου γιατί του είπα ότι έχω ανάγκη τα χρήματα και δεν θέλω τους τόκους. Από τα μηνύματα φαίνεται ότι εγώ του έχω δώσει τα χρήματα και περιμένω το κεφάλαιό μου».

Σε ότι αφορά τις καταγγελίες του μετά την μήνυση Σαμαρά εξήγησε πως «Δεν κατηγορώ κανέναν, ούτε τον πρωθυπουργό, ούτε την κυβέρνηση ούτε επιχειρηματικούς παράγοντες, είχα υποχρέωση σαν βουλευτής να υπερασπιστώ το δημόσιο συμφέρον».

Ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων σημείωσε πως δέχεται καλοπροαίρετα τη μήνυση του πρωθυπουργού, διευκρινίζοντας όμως ότι ο ίδιος δεν κατονόμασε ποτέ τον πρωθυπουργό, αλλά ότι ο καταγγελλόμενος ενέπλεξε το όνομα του κ. Σαμαρά στη συζήτηση.

Στον εισαγγελέα ο Αποστολόπουλος

Την ίδια ώρα, ενώπιον του εισαγγελέα Εφετών Παναγιώτη Παναγιωτόπουλου θα βρεθεί εντός της ημέρας ο καταγγελόμενος από τον βουλευτή Π.Χαϊκάλη, για απόπειρα δωροδοκίας του ο Γιώργος Αποστολόπουλος.

Ο κ. Αποστολόπουλος έχει κληθεί με την ιδιότητα του υπόπτου για τη διάπραξη κακουργήματος που αφορά δωροδοκία βουλευτή.

Ντογιάκος vs ΜΜΕ για το επίμαχο βίντεο

Παράλληλα, ο εισαγγελέας Εφετών Αθηνών, Ισίδωρος Ντογιάκος, κάλεσε τον διευθυντή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Μανώλη Σφακιανάκη, να διενεργήσει κατεπείγουσα έρευνα για τα μέσα μαζικής ενημέρωσης που δημοσίευσαν το επίμαχο βίντεο από την συνομιλία του βουλευτή των ΑΝΕΛ, Παύλου Χαϊκάλη, με τον Γιώργο Αποστολόπουλο.

Από την Παρασκευή, οπότε και “έσκασε σαν βόμβα” η καταγγελία του βουλευτή των ΑΝΕΛ, Παύλου Χαϊκάλη, για απόπειρα χρηματισμού του από τον Γιώργο Αποστολόπουλο, οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές.

Λίγο μετά τις 11:30 το πρωί του Σαββάτου, ο εισαγγελέας Εφετών, Ισίδωρος Ντογιάκος κάλεσε τον διευθυντή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Μανώλη Σφακιανάκη να διενεργήσει κατεπείγουσα έρευνα για τα μέσα μαζικής ενημέρωσης που δημοσίευσαν το επίμαχο βίντεο.

Η κατεπείγουσα έρευνα συνεπάγεται πως εντός δύο εικοσιτετραώρων, θα πέπει να έχει σχηματιστεί δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για την δημοσίευση του υλικού.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε