Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Νέες μειώσεις μισθών τον Ιούνιο και “κούρεμα” στις αποζημιώσεις

Κάποιοι θέλουν να επιβάλουν εργασιακό μεσαίωνα. Αυτό φαίνεται ξεκάθαρα απ’ τις έως τώρα απαιτήσεις των δανειστών που μόνο μέτρα περικοπών βλέπουν ως μέτρα… ανάπτυξης στη χώρα που δανείζουν.

Με όλες τις εργοδοτικές οργανώσεις (τουλάχιστον λεκτικά) να διαφωνούν στις οριζόντιες μειώσεις μισθών το μνημόνιο φέρνει τη μια μετά την άλλη τις μειώσεις με σκοπό την … αύξηση της ανταγωνιστικότητας.

Ενώ οι επιχειρήσεις πάσης φύσης σε σχετικές έρευνες αναφέρουν ως πρόβλημα ανταγωνιστικότητας οτιδήποτε άλλο εκτός των μισθών των εργαζόμενων οι δανειστές-εταίροι μας επιμένουν, προφανώς στο πλαίσιο της εσωτερικής υποτίμησης.

Έτσι πριν καν θεσμοθετηθούν οι μειώσεις 22% τις οποίες μάλιστα πολλές επιχειρήσεις έσπευσαν να ενσωματώσουν πριν καν γίνουν νόμος του κράτους, άρχισαν οι διαρροές για νέες μειώσεις ως και 15%, αλλά και μειώσεις στις αποζημιώσεις που λαμβάνουν οι εργαζόμενοι όταν απολύονται.

Με λίγα λόγια ετοιμάζεται νέο χτύπημα οριζόντιο μάλιστα.

Παράλληλα εκτός απ’ τη δραματική μείωση-προσφορά προς τις επιχειρήσεις και μαζί με την αύξηση των απολύσεων θα δίδεται η ευκαιρία για μικρότερες αποζημιώσεις (που κάνουν πολύ πιο εύκολες τις απολύσεις) και μάλιστα σε δόσεις!

Για ακόμη μια φορά ο ΣΕΒ έσπευσε να δηλώσει αντίθετος, προφανώς σε αυτή την κατεύθυνση θα κινηθούν και οι υπόλοιπες εργοδοτικές οργανώσεις, θυμηθείτε ωστόσο την κατάληξη των προηγούμενων αντιδράσεων για τις μειώσεις 22%…

Διαβάστε επίσης:
Νέα επίθεση της τρόικας το καλοκαίρι- Μειώνονται ή καταργούνται εφάπαξ και αποζημιώσεις

Το μεγάλο παραμύθι με το μισθολογικό κόστος – Οι επιχειρηματίες λένε πως δεν θέλουν να μειώσουν μισθούς!

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε