Παρασκευή, 29 Μαρ.
18oC Αθήνα

Νεκρή 19χρονη-7 στην εντατική

,

Μια 19χρονη στη Θεσσαλονίκη είναι το νέο θύμα της γρίπης Η1Ν1 στην χώρα μας. Αλλοι επτά άνθρωποι νοσηλεύονται στην εντατική

Η νεαρή κοπέλα μεταφέρθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της Θεσσαλονικής με αναπνευστικά προβλήματα και κόπωση. Όπως είπαν οι γονείς της δεν είχε κάποιο άλλο ιατρικό πρόβλημα. 

Το μεσημέρι όμως ο ιατροδικαστής έδωσε την απάντηση. Σύμφωνα λοιπόν με την νεκροψία, η 19χρονη είχε πρόβλημα στην καρδιά και συγκεκριμένα έπασχε από βαριά καρδιοπάθεια. Όπως χαρακτηριστικά η 19χρονη είχε καρδιά 80χρονης. Δεν είχε κάνει ποτέ εξετάσεις για να γνωρίζει αν είχε κάποιο πρόβλημα. Η καθυστέρηση μάλιστα να πάει στο νοσοκομείο ήταν αυτό που έπαιξε ρόλο στο δυσάρεστο αποτέλεσμα. 

Η 19χρονη εδώ και δύο εβδομάδες είχες δύσπνοια και πόνο στο στήθος όμως δεν επισκέφθηκε ιατρό για να το κοιτάξει. Τελικά τα ξημερώματα της Κυριακής την πήγαν στο Ιπποκράτειο οι γονείς της αφού έβλεπαν πως η κατάσταση της χειροτέρευε. 

Γύρω στις 22:15 χθες βράδυ άφησε την τελευταία της πνοή στο νοσοκομείο(δείτε τι δήλωσε ο Διοικητής του Ιπποκράτειου).  

Αλλα επτά άτομα νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση στην εντατική. Ανάμεσά τους τρεις γυναίκες που είναι παχύσαρκες.

Το μεσημέρι ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Τρίπολης κατήγγειλε ότι στο “Παναρκαδικό”  νοσηλεύονται ασθενείς με τη νέα γρίπη στους ίδιους χώρους με τους υπόλοιπους ασθενείς και υποστήριξε ότι το νοσοκομείο είναι ανέτοιμο να αντιμετωπίσει την πανδημία (δείτε τη σχετική είδηση).

Εντωμεταξύ δεκάδες είναι τα σχολεία ή τα τμήματα που έκλεισαν εξαιτίας του ιού.

Σύμφωνα με έρευνα της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας αν ο ιός πλήξει το 40% του ελληνικού πληθυσμού μέχρι τον Φεβρουάριο θα κρούσματα θα φθάσουν τα 4.291.000, θα νοσηλευτούν 35.000 άνθρωποι, θα μπουν σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας 3.566 άτομα και θα πεθάνουν από 300 έως 700 Έλληνες (Δείτε τη σχετική είδηση).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΙ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε