Παρασκευή, 19 Απρ.
18oC Αθήνα

Νέο μαρτύριο για τους γονείς της αδικοχαμένης 25χρονης

Σκότωσε μια Ελληνίδα πριν 14 χρόνια. Καταδικάστηκε δύο φορές για τον φόνο και εκτίει ποινή ισοβίων για τη δολοφονία άλλων δυο γυναικών, αλλά εξακολουθεί να βασανίζει την οικογένειά του θύματος.

Έτσι είναι πιθανό εφιαλτικά Χριστούγεννα να περάσει και φέτος η οικογένεια της Μερσίνας Χαλβατζή καθώς ο δολοφόνος της κόρης τους, Πίτερ Ντούπας, κατόρθωσε να κερδίσει χρόνο με το ενδεχόμενο να υποβάλει και νέα-την πολλοστή – έφεση κατά της ισόβιας ποινής που του επιβλήθηκε για τη δολοφονία της νεαρής κοπέλλας, πριν από 14 ολόκληρα χρόνια.

Ο Γιώργος Χαλβατζής ήλπιζε πως οι αρχές θα αρνούνταν στον δολοφόνο Πίτερ Ντούπα να υποβάλει νέα έφεση, ειδικά μάλιστα επειδή ο δράστης ήταν εκπρόθεσμος στην υποβολή συγκεκριμένων εγγράφων.

Η δικαστής Μάριλιν Γουόρεν, έκρινε, επειδή δεν χρηματοδοτείται, πλέον, η κρατική Νομική Βοήθεια προς το Ντούπα, να του δώσει παράταση έως τις 14 Δεκεμβρίου προκειμένου να βρει δικηγόρο για να τον εκπροσωπήσει.

Η δικαστής είπε στον Ντούπα πως αν δεν βρει δικηγόρο θα πρέπει να παρουσιάσει ο ίδιος, τα επιχειρήματά του και να πείσει το δικαστήριο γιατί θα πρέπει να του δοθεί η δυνατότητα να υποβάλει νέα έφεση.

Σε μια τέτοια περίπτωση η υπόθεση μπορεί να τραβήξει έως του χρόνου.

Πέρυσι οργισμένη και απογοητευμένη από τον τρόπο με τον οποίο ο δολοφόνος συνεχίζει να “εκμεταλλεύεται” το νομικό σύστημα της χώρας, η κ. Χριστίνα Χαλβατζή, μητέρα της Μερσίνας, διερωτήθηκε, για πόσο ακόμα οι φορολογούμενοι θα πληρώνουν τα “καπρίτσια” ενός δολοφόνου.

Η κα Χαλβατζή είχε δηλώσει τότε ότι δεν πρόκειται να επιτρέψει σε έναν δολοφόνο να της αφαιρέσει ό,τι της απέμεινε στη ζωή, την οικογένειά της και λίγες στιγμές χαράς με τα παιδιά της και τα τρία της εγγονάκια τις μέρες των Χριστουγέννων. “Έχασα ένα παιδί, δεν θα χάσω όλη την οικογένειά μου”, είπε χαρακτηριστικά η μάνα που για 14 χρόνια τώρα περίμενε τη στιγμή που ο άνθρωπος που δολοφόνησε το παιδί της θα πλήρωνε για το έγκλημά του.

Μέχρι στιγμής, οι φορολογούμενοι έχουν πληρώσει πάνω από 5 εκατ. δολάρια για τις δύο δίκες που έγιναν για τον φόνο της Μυρσίνας Χαλβατζή και από τις οποίες προέκυψε η ενοχή του Ντούπας.

Ο Πίτερ Ντούπας εκτίει ισόβια, χωρίς δικαίωμα αποφυλάκισης, για τις δολοφονίες δύο ακόμα γυναικών, της Νικόλ Πάτερσον και της Μάργκαρετ Μάερ.

Βρέθηκε ένοχος δύο φορές για την δολοφονία της Μερσίνας Χαλβατζή, και στις 30 Νοεμβρίου πέρυσι καταδικάστηκε για δεύτερη φορά σε ισόβια κάθειρξη για το αποτρόπαιο έγκλημα που συγκλόνισε όχι μόνο την ελληνική παροικία της Μελβούρνης, αλλά και την ευρύτερη κοινωνία της Βικτώριας.

Την 1η Νοεμβρίου του 1997, το πτώμα της 25χρονης Μερσίνας είχε βρεθεί κατακρεουργημένο με 33 μαχαιριές λίγα μέτρα μακριά από τον τάφο της γιαγιάς της, όπου είχε πάει εκείνο το μοιραίο απόγευμα να της ανάψει το καντήλι.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε