Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Νέο μαχαίρι στις προσλήψεις – Εξετάζουν το 1 προς 15

Νέο μαχαίρι στις προσλήψεις – Εξετάζουν το 1 προς 15

Οπως όλα δείχνουν έρχεται και περαιτέρω μείωση του αριθμού των συμβασιούχων.

Ακόμα μεγαλύτερο μαχαίρι σχεδιάζεται να πέσει στο θέμα των προσλήψεων. Αν και έχει ανακοινωθεί οτι η αναλογία προσλήψεων – αποχωρήσεων θα είναι 1 προς 10 απο του χρόνου, αυτό φαίνεται πως αλλάζει ετσι ώστε να μειωθεί ακόμη περισσότερο ο δημόσιος τομέας.

Πληροφορίες που μετέδωσε το Mega, κάνουν λόγο για μετατροπή της αναλογίας απο 1 προς 10 σε 1 προς 15 και πάγωμα των προσλήψεων με εξαίρεση ειδικές περιπτώσεις. Ετσι, οι εγκρίσεις για νέες προσλήψεις τακτικού προσωπικού ή για τακτοποίηση παλαιότερων επιτυχόντων του ΑΣΕΠ (περίπου 9.000) θα είναι πάρα πολύ λίγες και κυρίως θα αφορούν νοσηλευτικό προσωπικό ή ειδικό επιστημονικό προσωπικό, με περιγραφή θέσεων. Αυτό σημαίνει οτι θα ζητούνται συγκεκριμένες ειδικότητες προσωπικού και όχι παλώς πτυχιούχοι η απόφοιτοι μέσης εκπαίδευσης.

Φαίνεται όμως πως τα πράγματα δυσκολεύουν και για τους συμβασιούχους. Για φέτος ο αριθμός τους έχει οριστεί ο αριθμός τους να μην ξεπεράσει τις 37.000 και στόχος είναι να μειώνεται κατα 10% κάθε χρόνο μέχρι το 2015. Αυτό φαίνεται πως επανεξετάζεται που σημαίνει οτι θα γίνει δραστικός περιορισμός των θέσεων που προβλέπονται κάθε χρόνο για συμβασιούχους.

Οι κενές θέσεις θα καλύπτονται με μεταφορές μονίμων υπάλλήλων απο τους ίδιους τους οργανισμούς που σήμερα απασχολο΄τυν συμβασιούχους ή ακόμη κι απο διαφορετικούς οργανισμούς.

Διαβάστε επίσης

Πόρτα εξόδου για 30.000 δημοσίους υπαλλήλους – Τι συμφωνήθηκε με την τρόικα

Διευκρινίσεις Μιχελάκη για την εργασιακή εφεδρεία

Τρόικα προς Ραγκούση: Ανοίξτε ΤΩΡΑ όλα τα κλειστά επαγγέλματα!

Δεν άφησαν την τρόικα να μπει στο υπουργείο Μεταφορών

Εδώ και τώρα απολύσεις θέλει η τρόικα – Ποιοι κινδυνεύουν άμεσα και γιατί

Γερμανός τοποτηρητής θα κόβει και θα ράβει θέσεις στο Δημόσιο

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε