Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

Νέο μήνυμα των Anonymous στην Τράπεζα της Ελλάδος: Να μας φοβάστε

Anonymous Τράπεζα της Ελλάδος

– Βεντέτα με την Τράπεζα της Ελλάδος άνοιξαν οι Anonymous Greece
– Νέο μήνυμα στο Facebook προς την ΤτΕ
– «Ποτέ δεν ξέρετε πότε θα καταρρεύσει όλο το σύστημα σας»
– Την Τρίτη υποστήριξαν ότι διέρρευσαν δεκάδες έγγραφα
– Μπορεί να τα βρει ο καθένας στο site μας, η απάντηση της ΤτΕ!
– Στο ίδιο μήκος και η αντίδραση του υπουργείου Εσωτερικών

Ένας ιδιότυπος διαδικτυακός “πόλεμος” ανάμεσα στους Anonymous Greece και την Τράπεζα της Ελλάδος είναι σε εξέλιξη τις τελευταίες ώρες. Ξεκίνησε με την “ανακοίνωση” των χάκερς ότι διέρρευσαν έγγραφα της ΤτΕ (και του υπουργείου Εσωτερικών), συνεχίστηκε με την απάντηση της κεντρικής Τράπεζας. Και η συνέχεια δίνεται σήμερα (27.09.2017).

Στους Anonymous δεν άρεσε καθόλου η ανακοίνωση της Τράπεζας της Ελλάδας. Σύμφωνα με αυτή, η “απειλή” τους περί διαρροής εγγράφων ήταν “κενό γράμμα”. Και αποφάσισαν, το πρωί της Τετάρτης (27.09.2017) να απαντήσουν με νέα ανάρτηση στο Facebook.

Σε αυτή, οι Anonymous διαμηνύουν στην Τράπεζα της Ελλάδας ότι ανά πάσα στιγμή μπορεί να πέσει θύμα κυβερνοεπίθεσης και ότι παρακολουθείται. Πως διαψεύδει τη διαρροή γιατί… δεν έχει τίποτα καλύτερο να κάνει. «Να μας φοβάστε» αναφέρουν οι Anonymous.

Το νέο μήνυμα των Anonymous

«Πρός Τράπεζα της Ελλάδος: Όταν μερικοί σας παρακολουθούν και απο στιγμή σε στιγμή μπορεί να πέσετε θύμα κυβερνοεπιθέσεων εσείς θα τα διαψεύσετε διότι δεν έχετε κάτι καλύτερο να πείτε! Να μας φοβάστε! γιατί ποτέ δεν ξέρετε πότε θα καταρρεύσει όλο το σύστημα σας και μετά να δούμε τι θα έχετε να πείτε!».

Το υπουργείο Εσωτερικών

Ανάμεσα στα έγγραφα που οι Anonymous υποστηρίζουν ότι διέρρευσαν, λένε ότι είναι και κάποια από το υπουργείο Εσωτερικών. Όμως το υπουργείο κινείται στο δρόμο της… ΤτΕ. Και αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι αυτά που “βγήκαν” ήταν ήδη αναρτημένα.

«Με αφορμή δημοσιεύματα περί διαρροής στο διαδίκτυο, εγγράφων του Υπουργείου Εσωτερικών, ως αποτέλεσμα κυβερνοεπίθεσης στις ιστοσελίδες του, επισημαίνεται ότι: Τα αρχεία τα οποία αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο, εμφανιζόμενα ως προϊόν υποκλοπής, είναι δημόσια αρχεία, αναρτημένα στις διάφορες  ιστοσελίδες του υπουργείου», τονίζεται χαρακτηριστικά.

Το χρονικό

Όλα ξεκίνησαν λίγο μετά τις 20:00 το βράδυ της Τρίτης, 26.09.2017. Οι Anonymous Greece ανέβασαν post σύμφωνα με το οποίο… εκπλήρωναν την «υπόσχεσή» τους. Είχαν προηγηθεί απανωτές αναρτήσεις τις προηγούμενες ημέρες και είχαν προειδοποιήσει για «αποκαλύψεις».

Οι Anonymous ανέφεραν πως διέρρευσαν έγγραφα της Τράπεζας της Ελλάδος και του υπουργείου Εσωτερικών. Χιλιάδων εγγράφων, για την ακρίβεια 2.538.

Φρόντισαν, μάλιστα, να το ανακοινώσουν με δυο posts που έδιναν link για να «κατεβάσει» κάποιος τα αρχεία. Ωστόσο, το ένα από τα δυο post το διέγραψαν λίγο αργότερα…

«Οι διαρροές θα ανεβαίνουν μέρα με τη μέρα λόγω τών μεγάλων μεγεθών τους. Η διαρροή από την Τράπεζα της Ελλάδος βρίσκεται εδω. Θα ακολουθήσουν πολλά! #AnonymousGreece», ανέφερε το post.

Η Τράπεζα της Ελλάδας

Από την πλευρά της, η Τράπεζα της Ελλάδας αντέδρασε στις… διαρροές των Anonymous Greece. Και μάλλον με ειρωνικό τρόπο. Με μια ανακοίνωση λίγων λέξεων, ούτε λίγο ούτε πολύ, υποστήριξε ότι τα αρχεία που έδωσαν οι Anonymous βρίσκονταν έτσι κι αλλιώς στο site της ΤτΕ!

«Οι ισχυρισμοί περί υποκλοπής και διαρροής βάσεων δεδομένων της Τράπεζας της Ελλάδος είναι παντελώς ανυπόστατοι. Οι φερόμενες ως αποκαλύψεις 1217 αρχείων, που εμπεριέχουν διοικητικές αποφάσεις, παρουσιάσεις από συνέδρια και άλλα δεδομένα, δεν είναι τίποτα άλλο παρά στοιχεία που είναι ανακοινώσιμα και διαθέσιμα στο κοινό μέσα από το δικτυακό τόπο της Τράπεζας της Ελλάδος».

Τα 2.538 αρχεία

Τα έγγραφα που διέρρευσαν οι Anonymous είναι αρχεία από την Τράπεζα της Ελλάδας αλλά και για έγγραφα από το Υπουργείο Εσωτερικών. Είναι κατά βάση ενημερωτικά ή χρηστικά και χρονολογούνται ακόμη και από το… 1998!

Ανάμεσά τους:

– Οικονομικό δελτίο της Τράπεζας της Ελλάδος από τον Δεκέμβριο του 1998, αλλά και από το 1999

– Ανάλυση της ΤτΕ για τις προοπτικές στην αγορά ακινήτων

Έγγραφο με… ερωταπαντήσεις για το αμοιβαίο κεφάλαιο (σ.σ. τι είναι κλπ)

– Έγγραφο με ανάλυση για το πώς επηρεάστηκαν τα ακίνητα από την οικονομική κρίση

– Έγγραφο του 2001 με ανάλυση για τις οικονομικές συνθήκες της Αλβανίας

– Περίληψη της ετήσιας αναφοράς της Τράπεζας της Ελλάδος για το έτος 2003

Ενημερωτικό έντυπο για το… νέο τραπεζογραμμάτιο των 50 ευρώ (σ.σ. που κυκλοφόρησε στις 4 Απριλίου του 2017)

– Έγγραφο του 2001 για την 44η Συνεδρίαση Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής

Οδηγίες για το… μέγεθος του λευκού φακέλου κατά τις εκλογικές διαδικασίες

– Έγγραφα με οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με την Μετανάστευση, αλλά και έγγραφα με οδηγίες για την κτήση της ελληνικής ιθαγένειας

– Υπάρχουν ακόμη και κενές φόρμες για διάφορες αιτήσεις που μπορούν να κάνουν οι Έλληνες πολίτες

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις