Τετάρτη, 24 Απρ.
18oC Αθήνα

Νέο όργιο φοροδιαφυγής – Μεγαλογιατρός έκοβε αποδείξεις 1,5 ευρώ ανά επίσκεψη

– Καθηγητής ιατρικής με εισόδημα ΜΟΝΟ 12.000 ευρώ
– Έκοβε αποδείξεις για μία επίσκεψη από 1,5 ευρώ μέχρι 5 ευρώ
– Διαβητολόγος στους Αμπελοκήπους έκρυβε τουλάχιστον 92.000 ευρώ εισόδημα
– Το ΣΔΟΕ εντόπισε για τον διαβητολόγο 643 παραβάσεις

Μετά τις δεκάδες λίστες των μεγαλογιατρών με πανάκριβα σπίτια, πολυτελή αυτοκίνητα και πισίνες, οι οποίοι εμφάνιζαν εισοδήματα φτωχών, έρχονται και νέα στοιχεία στο φως της δημοσιότητας.

Σε ένα από τα ιατρεία των μεγαλογιατρών που φοροδιαφεύγουν συστηματικά, κατασχέθηκε το βιβλίο ασθενών, όπου προέκυψαν “πράματα και θάματα”. Πρόκειται για έναν καθηγητή ιατρικής που διατηρεί ιατρείο και εργάζεται σε μεγάλο ιατρικό κέντρο.

Στο βιβλίο των ασθενών ο μεγαλογιατρός έχει καταγράψει 170 ασθενείς που τον επισκέφθηκαν για εξέταση το 2009 και αυτό που προκαλεί σοκ είναι πως τις περισσότερες περιπτώσεις φέρεται να εισπράττει από τους ασθενείς τα ποσά των 1,5 έως 5 ευρώ για κάθε επίσκεψη.

Ένας καθηγητής γιατρός λοιπόν χρέωνε μέχρι περίπου 5 ευρώ την επίσκεψη, ενώ όλοι γνωρίζουμε ότι μία επίσκεψη σε έναν τέτοιο μεγάλο γιατρό κυμαίνεται από 50 έως 200 ευρώ. Μάλιστα, σύμφωνα με το βιβλίο των ασθενών, πολλές φορές δεν χρέωνε καν τις επισκέψεις, αλλά ουδείς από τους ελεγκτές πως πρόκειται για έναν καλό Σαμαρείτη.

Σε άλλα σημεία του βιβλίου εμφανίζει να έχει πάρει από 150 έως 300 ευρώ αμοιβή από ασθενείς, ώστε φυσικά να δικαιολογεί και την άσκηση του επαγγέλματος. Το κραυγαλέο της υπόθεσης και εκείνο που προκαλεί οργή είναι πως ο συγκεκριμένος γιατρός φέρεται να εισέπραξε όλο το 2009 το ποσό των 12.000 ευρώ. Ωστόσο, το ΣΔΟΕ έλεγξε την περιουσία του και ουδεμία σχέση με εισόδημα συνταξιούχου που δήλωνε.

Πέρα από αυτή την περίπτωση το ΣΔΟΕ έστειλε στην εφορία δεκάδες περιπτώσεις μεγαλογιατρών, που διαπιστώθηκε ότι απέκρυπταν τα εισοδήματά τους.

Σε μία ακραία περίπτωση ένας διαβητολόγος με ιατρείο στους Αμπελοκήπους διαπιστώθηκαν όχι μία ούτε δύο, αλλά 643 συνολικά παραβάσεις. Ο συγκεκριμένος γιατρός δήλωνε εισόδημα 28.000 ευρώ και με βάση το βιβλίο των ασθενών του έπρεπε να δηλώνει πάνω από 120.000 ευρώ. Το πρόστιμο που αναμένεται να τους επιβληθεί αναμένεται να ξεπεράσει τις 260.000 ευρώ.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε