Σάββατο, 20 Απρ.
12oC Αθήνα

Νέο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου στον ΟΤΕ

Νέο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου στον ΟΤΕ

Την πρώτη διερευνητική συνάντηση, με την οποία ανοίγει ένας νέος κύκλος διαλόγου, σχετικά με πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου και μετακίνηση εργαζομένων σε άλλες δραστηριότητες, που συνολικά θα αφορούν περί τους 2.000 εργαζομένους, με στόχο τη μείωση του κόστους είχαν σήμερα εκπρόσωποι της Διοίκησης του ΟΤΕ και η ηγεσία της ΟΜΕ- ΟΤΕ.

Όπως αναφέρεται σε εσωτερικό έγγραφο για την ενημέρωση των εργαζομένων στον ΟΤΕ, στη σημερινή συνάντηση η Διοίκηση παρουσίασε τη χρηματοοικονομική κατάσταση του Ομίλου και άνοιξε το διάλογο, θέτοντας προς συζήτηση τις κοινωνικά υπεύθυνες λύσεις που εξετάζει, για την προσαρμογή του αριθμού του προσωπικού στις ανάγκες που δημιουργούνται λόγω του εκσυγχρονισμού της επιχείρησης και της μειωμένης ζήτησης.

Συγκεκριμένα η διοίκηση του ΟΤΕ έθεσε στο τραπέζι του διαλόγου το θέμα της δημιουργίας ενός προγράμματος «Εθελούσιας Εξόδου» που αφορά εργαζόμενους οι οποίοι θεμελιώνουν δικαίωμα συνταξιοδότησης έως και το 2014. Η πρόταση αυτή αξιοποιεί τις δυνατότητες που δίνει ο νέος νόμος όπως η αυτασφάλιση. Δηλαδή, η εταιρεία θα αναλάβει την πλήρη κάλυψη των ασφαλιστικών εισφορών, ώστε να μην υπάρξει οποιαδήποτε επιβάρυνση των ασφαλιστικών ταμείων καθώς και επιπλέον ποσό ως κίνητρο.

Παράλληλα, έθεσε το θέμα της απασχόλησης εργαζομένων σε νέες δραστηριότητες που θα αποτελέσουν και τρόπο αύξησης των εσόδων του ΟΤΕ. Με αυτό τον τρόπο εξασφαλίζεται η απασχόληση, ενώ βελτιώνεται η ανταγωνιστικότητα της εταιρείας.

Στο εσωτερικό έγγραφο αναφέρεται επίσης ότι ο ΟΤΕ πρέπει να εξελιχθεί σε μια εταιρεία που διακρίνεται για την υπεροχή στην εξυπηρέτηση του πελάτη και τη λειτουργική αποδοτικότητα. Σε αυτή την κατεύθυνση, βελτιώνουμε διαρκώς και εκσυγχρονίζουμε τα συστήματα Ανθρώπινου Δυναμικού ώστε το αντικείμενο των ρόλων και η ατομική απόδοση να αποτελούν πλέον σημαντικά κριτήρια στην ανάπτυξη, εξέλιξη και επιβράβευση των εργαζομένων.

Οι συναντήσεις εργασίας μεταξύ των δύο μερών θα συνεχιστούν και όπως τονίζεται στο εσωτερικό έγγραφο «ο διάλογος με τους εκπροσώπους εργαζομένων είναι και θα είναι σημαντικός. Πρόκειται για μια προσπάθεια που πρέπει να στηρίξουμε όλοι μαζί. Να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση με υπευθυνότητα, επιδεικνύοντας προσαρμοστικότητα και ευελιξία».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε