Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Νέο σκάνδαλο διαφθοράς στον ΟΣΕ

Νέο σκάνδαλο διαφθοράς στον ΟΣΕ
Δεν έχουν τέλος τα κρούσματα διαφθοράς στον πλέον χρεωμένο δημόσιο οργανισμό, τον ΟΣΕ.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η τηλεόραση του Σκάι, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ προτίθεται σύντομα να καταγγείλει όλες τις ζημιογόνες συμβάσεις που έχουν υπογραφεί τα τελευταία χρόνια για εμπορευματικό έργο, αφού η διοίκηση της εταιρίας έχει διαπιστώσει ότι ο Οργανισμός έχει χάσει εκατομμύρια ευρώ από τις μεγάλες εκπτώσεις που προσέφεραν οι εκάστοτε γενικοί διευθυντές εμπορευμάτων σε όσους επιθυμούσαν να μεταφέρουν εμπορεύματα με τρένο και οι οποίες έφθαναν ακόμη και το 80%.
 
Να σημειωθεί ότι η ΤΡΑΙΝΟΣΕ προσφέρει πλέον εκπτώσεις μόνο για πλήρη βαγόνια, δηλαδή για εκείνα που είναι γεμάτα εμπορεύματα.
 
Στελέχη του Οργανισμού υποστηρίζουν ότι οι απώλειες για τον ΟΣΕ τα τελευταία 10 χρόνια από τις εμπορευματικές μεταφορές αγγίζουν το μισό δισεκατομμύριο ευρώ και τονίζουν ότι πρόκειται για απιστία κατά του ελληνικού δημοσίου.
 
Ενδεικτική είναι η περίπτωση διαμεταφορέα από τη Θεσσαλονίκη, ο οποίος αν και είχε σύμβαση με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, κατέβαλλε ένα εκατομμύριο ευρώ σε κοινοπραξία που εκτελούσε έργα στο Θριάσιο πεδίο, που ανήκει στη ΓΑΙΑΟΣΕ.
 
Σύμφωνα με στελέχη του ΟΣΕ, αυτό έγινε δίχως απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου και μετά από υπόδειξη πρώην γενικού διευθυντή εμπορευμάτων της εταιρείας.
 
Ο επιχειρηματίας από την πλευρά του επιβεβαιώνει ότι έδωσε τα χρήματα στην κοινοπραξία, υποστηρίζει όμως ότι αυτό έγινε μετά από απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του Οργανισμού.
 
Μία ακόμη ενδεικτική περίπτωση κατασπατάλησης αφορά στο τηλεφωνικό κέντρο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ -το 1110-, το οποίο μάλιστα τους τελευταίους μήνες δεν λειτουργούσε.
 
Πλέον το τηλεφωνικό κέντρο λειτουργεί με κόστος 36.000 ευρώ το χρόνο όταν για τα προηγούμενα 3 χρόνια στοίχισε 4,5 εκατομμύρια ευρώ.
 
Την περασμένη εβδομάδα αποπέμφθηκε εργαζόμενος του ΟΣΕ καθώς διαπιστώθηκε μετά από καταγγελία πολίτη ότι εξέδιδε διπλά εισιτήρια, δηλαδή με τον ίδιο αριθμό θέσης. Σύμφωνα με πληροφορίες, το σύστημα ελέγχου των εισιτηρίων είναι εντελώς διάτρητο, καθώς το μηχανογραφικό κέντρο του Οργανισμού -στο οποίο πρέπει να συγκεντρώνονται όλα τα ακυρωμένα εισιτήρια- έχει να ελεγχθεί από τον περασμένο Μάιο! 
 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε