Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Νέο χαράτσι για 1.400.000 ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες

ΦΩΤΟ NEWSIT
ΦΩΤΟ NEWSIT

Την αλλαγή του τρόπου υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών από το 2018 για 1,4 εκατ. ελεύθερους επαγγελματίες,α υτοαπασχολούμενους και αγρότες επιβεβαίωσε η υπουργός Εργασίας, Εφη Αχτσιόγλου.

Σύμφωνα με ρύθμιση που θα περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο – σκούπα που θα κατατεθεί στη βουλή, η αύξηση της βάση υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών θα προέλθει από τον νέο τρόπο υπολογισμού. Αντί οι εισφορές να υπολογίζονται επί του φορολογητέου εισοδήματος των ελεύθερων επαγγελματιών ή των επιτηδευματιών, θα υπολογίζονται επί του φορολογητέου εισοδήματος προσαυξημένου κατά το ύψος των ασφαλιστικών εισφορών που καταβλήθηκαν την προηγούμενη χρονιά.Αυτό θα οδηγήσει σε νέα μεγάλη επιβάρυνση τους ελεύθερους επαγγελματίες που κάποιοι υπολογίζουν ακόμη και 8 ποσοστιαίες μονάδες. Κάτι που θα προκαλέσει νέο σοκ στους ασφαλισμένους καθώς θα πρόκειται για νέο χαράτσι.

Για το λόγο αυτό, και για να μην προκληθούν μεγάλες επιβαρύνσεις, όπως ανέφερε η υπουργός, το 2018 θα υπάρξει μία έκπτωση 15% ,η οποία θα οδηγεί περίπου στην ίδια επιβάρυνση για τους ασφαλισμένους.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε