Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Νέος διαγωνισμός για τις 24 άγονες γραμμές

Νέος διαγωνισμός για τις 24 άγονες γραμμές

Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να προκηρυχθεί ο νέος διαγωνισμός για τα 24 αεροπορικά δρομολόγια των άγονων γραμμών.

Πολύωρη σύσκεψη με εκπροσώπους των επτά ενδιαφερόμενων εταιρειών που είχαν καταθέσει προσφορές στον διαγωνισμό που ακυρώθηκε από την κυβέρνηση της Ν.Δ. για τις 24 άγονες γραμμές είχε μέχρι αργά χθες το βράδυ

Ο υπουργός Υποδομών Δημήτρης Ρέππας είχε πολύωρη σύσκεψη, αργά χθες το βράδυ, με εκπροσώπους των επτά ενδιαφερόμενων εταιρειών που είχαν καταθέσει προσφορές στον διαγωνισμό που ακυρώθηκε από την κυβέρνηση της ΝΔ.

Ο νέος διαγωνισμός αναμένεται να βγει στον «αέρα» ίσως και σήμερα. Σύμφωνα με τον κ. Ρέππα, ο διαγωνισμός θα γίνει με «απόλυτη διαφάνεια και σύμφωνα με το κοινοτικό δίκαιο». κριτήριο για την επιλογή των αεροπορικών εταιρειών θα είναι η πιο φθηνή προσφορά και η σύμβαση θα ισχύει για 4 χρόνια.

Στον διαγωνισμό θα συμμετέχουν έξι ελληνικές εταιρείες και μία ρουμανική.
Οι ελληνικές εταιρείες είναι οι Olympic Air, Aegean Airlines, Astra Airlines, Athens Airways, Hellas Jet και η Sky Express, ενώ η ρουμανική εταιρεία είναι η Carpat Air με έδρα την Τιμισοάρα.

Προς το παρόν, αν και οι συμβάσεις με τις Ολυμπιακές Αερογραμμές έχουν λήξει, οι άγονες γραμμές πραγματοποιούνται από την κρατική εταιρεία η οποία πήρε παράταση ζωής μέχρι το τέλος του έτους. Η ΟΑ εκτελεί τα δρομολόγια αυτά με αεροσκάφη και πληρώματα που νοικιάζει από την Olympic Air.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε