Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Newsit Κύπρου: 350 εκατομμύρια για να μην οδηγηθούμε σε στάση πληρωμών

Newsit Κύπρου: 350 εκατομμύρια για να μην οδηγηθούμε σε στάση πληρωμών

Μετά την παραδοχή-βόμβα, στη σημερινή συνεδρία της επιτροπής οικονομικών της Βουλής, από το Γενικό Διευθυντή του ΥΠΟΙΚ, ότι δεν υπάρχει σχέδιο Β και το κράτος θα οδηγηθεί σε στάση πληρωμών εάν δεν δώσουν τα λεφτά οι ημικρατικοί οργανισμοι, οι βουλευτές έθεσαν τους δικούς τους προβληματισμούς και παρατηρήσεις. Διαβάστε τι μεταδίδει το Newsit Κύπρου.

Ο Πρόεδρός της επιτροπής οικονομικών Νικόλας Παπαδόπουλος υπογράμμισε ότι ο Υπουργός Οικονομικών, έλεγε ότι υπάρχουν χρήματα και οι ανάγκες είναι καλυμμένες ενώ τελικά φαίνεται ότι ο κίνδυνος στάσης πληρωμών είναι, όπως κάποιοι προειδοποιούσαν, περισσότερο από ορατός.

Ανέφερε ότι το κράτος χρειάζεται 350 εκ. ευρώ για κάλυψη μισθών και συντάξεων και επιδιώκει να συγκεντρώσει 250 εκ. με δανεισμό από τους ημικρατικούς, ωστόσο δεν έχει δώσει απάντηση για το πώς θα αποτραπεί ο κίνδυνος χρεοκοπίας εάν τα χρήματα αυτά δεν εξευρεθούν.

Από την πλευρά του ο βουλευτής του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, ανέφερε ότι αν παραμείνει ο κίνδυνος της χρεοκοπίας της χώρας, δεν πρόκειται να σωθεί κανείς, ούτε οι εργαζόμενοι στον δημόσιο ή στον ημιδημόσιο τομέα, ούτε οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα έχουν μέλλον με αποτέλεσμα να μη έχουν μέλλον τα παιδιά μας.

Διαβάστε περισσότερα στο newsit.com.cy

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε