Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Newsit: Τα περιπολικά της αστυνομίας γίνονται Big Brother!

Κάθε κίνηση θα καταγράφεται από κάμερες. Θα ελέγχονται τα στοιχεία μέσω υπολογιστή και οι αστυνομικοί θα παίρνουν εντολές για να πράξουν ανάλογα. Δείτε φωτογραφίες και βίντεο.

Κάμερες σε περιπολικά και μοτοσικλέτες της ΕΛ.ΑΣ τοποθέτησε το υπουργείο προστασίας του πολίτη όπως βλέπετε στις φωτογραφίες του NewsIt.

Οι κάμερες θα χρησιμοποιηθούν για την ασφαλή λειτουργία των περιπολικών, καταγραφή πιθανών συμπλοκών και καταδιώξεων ενώ θα φανούν χρήσιμες και στα περιστατικά βίας Αυτό το μέτρο έχει στόχο πρώτον την προστασία της ΕΛ.ΑΣ από κακοπροαίρετες κατηγορίες, με την προσκόμιση αδιάσειστων αποδείξεων σε περίπτωση δίκης και δεύτερον στον έλεγχο ενδεχόμενων αστυνομικών αυθαιρεσιών.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες το εξελιγμένο σύστημα καταγραφής έχει την δυνατότητα να ”σαρώνει” τις πινακίδες των αυτοκινήτων που βρίσκονται στην οπτική περίμετρο του περιπολικού ακόμα και εν κίνηση και να διασταυρώνει άμεσα μέσω διαδικτύου αν κάποιο αυτοκίνητο η μοτοσυκλέτα είναι κλεμμένα.


 

Το θέμα του κόστους βέβαια του συγκεκριμένου συστήματος είναι κάτι που είναι αμφιλεγόμενο καθώς δεν ανακοινωθεί από το Υπ.Προστασίας το Πολίτη το πόσο κόστισε στον Έλληνα πολίτη το σύστημα καταγραφής όταν παράλληλα δεν υπήρχαν λεφτά για βιβλία. Τα συμπεράσματα δικά σας.
 

Ρεπορτάζ: Λευτερης Σουχαϊμπ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε