Παρασκευή, 29 Μαρ.
22oC Αθήνα

Νίκος Χουντής: “Τι μου είπε ο Όλι Ρεν για τη σταδιακή κατάργηση του επιδοματος ανεργίας”

Νίκος Χουντής: “Τι μου είπε ο Όλι Ρεν για τη σταδιακή κατάργηση του επιδοματος ανεργίας”

“Η απάντηση του Όλι Ρεν στο ερώτημά μου ήταν αποκαλυπτική. Προοιωνίζεται την περικοπή του επιδόματος ανεργίας για μεγάλο τμήμα των δικαιούχων”, δηλώνει στο Newsit, ο Νίκος Χουντής, ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ.

Και συνεχίζει: “Σημειώνεται πως αυτό το επίδομα το λαμβάνουν 250.000 άνεργοι και είναι το μικρότερο στην Ευρώπη και φτάνει στα 454 ευρώ. Επομένως η περικοπή του επιδόματος με κριτήρια εισοδηματικά σημαίνει ότι θα γίνει γερό πετσόκομα και θα οδηγήσει πολλούς άνεργους σε κοινωνικό αποκλεισμό.”

“Δηλαδή”, είπε ο κ. Χουντής, “όπως λέει ο κ.Ρεν, αν υπάρχει μια κατοικία τότε δεν δικαίουσαι το επίδομα ανεργίας. Θυμίζω πως η ανεργία τα τελευταία χρόνια αυξάνεται αλματωδώς και χρειάζεται άλλη πολιτική. Η κυβέρνηση δεν έχει περιθωριο να αντιδράσει καθώς αυτο προβλέπεται μέσα στο μνημόνιο που έχει υπογράψει. Πολύ φοβάμαι πως η κυβέρνηση όχι μόνο εκχώρησε τμήματα της κυριαρχίας της στην Τρόϊκα αλλά κατεδαφίζει ό,τι έχει κατακτηθεί με κοινωνικούς και δημοκρατικούς αγώνες. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα αντιδράσει και σε εθνικό επίπεδο και μέσα από το συνδικαλιστικό κίνημα”.

Ακούστε τι δηλώνει στο Newsit, ο Νίκος Χουντής, ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ:

ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε