Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

Νομικά πρόσωπα παίρνουν συντάξεις; Χάος από τις διασταυρώσεις

Νομικά πρόσωπα παίρνουν συντάξεις; Χάος από τις διασταυρώσεις

Στοιχεία τόσο για τις συντάξεις – μαϊμού όσο και για τις καταθέσεις που έχουν κάνει φτερά στο εξωτερικό έδωσε στην δημοσιότητα ο γγ Πληροφοριακών Συστημάτων Χάρης Θεοχάρης.

Μιλώντας το πρωί της Τρίτης στο ΒΗΜΑ 99,5 ο γγ Πληροφοριακών Συστημάτων Χάρης Θεοχάρης, αναφερόμενος στους ελέγχους που διενεργεί η ΓΓΠΣ στα μητρώα των οργανισμών κοινωνικής ασφάλισης και οι οποίοι θα ολοκληρωθούν στα τέλη του 2012, αποκάλυψε πως το 10% των περιπτώσεων είναι «τυφλό» δηλαδή δεν είναι ξεκάθαρο ποιος λαμβάνει τη σύνταξη.

Όπως τόνισε, από τους εν εξελίξει ελέγχους στα μητρώα κάποιων ταμείων, το 60% των δεδομένων αφορά σε σωστά στοιχεία, το 30% σε δεδομένα που απαιτούν εύκολη διόρθωση, ενώ στο 10% των περιπτώσεων δεν προκύπτει από το μητρώο ποιος λαμβάνει τη σύνταξη.

H ΓΓΠΣ έχει ήδη ελέγξει τα μητρώα του Ταμείου Νομικών, του ΤΣΜΕΔΕ και του ΤΣΑΥ. Για τον ΟΑΕΕ τόνισε πως τα στοιχεία δείχνουν πως η κατάσταση είναι καλύτερη από ότι στα άλλα Ταμεία.

«Από την στιγμή που ξέρουμε σε ποιον δίνει σύνταξη το Ταμείο προχωρούμε σε διασταύρωση με τα στοιχεία των φορολογικών δηλώσεων. Πρώτα ελέγχουμε το μητρώο, ύστερα κάνουμε τη διασταύρωση με τον ΑΦΜ», τόνισε, προσθέτοντας πως υπάρχουν περιπτώσεις που έχει δηλωθεί «τυχαίος» Αριθμός Φορολογικού Μητρώου και έχει δηλωθεί για την καταβολή της σύνταξης τραπεζικός λογαριασμός που αντιστοιχεί σε άλλο πρόσωπο.

Για τις διασταυρώσεις που διενεργούνται σε φορολογούμενους που μετέφεραν την περίοδο 2009-2012 στο εξωτερικό μεγάλες καταθέσεις ο κ. Θεοχάρης τόνισε ότι σε «χιλιάδες περιπτώσεις» εμβασμάτων καταγράφονται αποκλίσεις μεταξύ καταθέσεων και δηλωθέντων εισοδημάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τώρα θα πληρώσουν και οι συνταξιούχοι που παίρνουν 700€ -…

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε