Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Νωρίτερα το πόθεν έσχες για τα ακίνητα – Απο τον Ιανουάριο του ’13 η εφαρμογή του

Νωρίτερα το πόθεν έσχες για τα ακίνητα – Απο τον Ιανουάριο του ’13 η εφαρμογή του

Παράλληλα σχεδιάζεται αυτοτελής φόρος έως 45% απο το πρώτο ευρώ στα ενοίκια.

Νωρίτερα απ’οτι αρχικά είχε προγραμματιστεί θα εφαρμοστεί το “πόθεν έσχες” για αγορά ακινήτων που είχε ανασταλεί το 2010 για να επανέλθει απο την 1η Ιανουαρίου του 2014. Σύμφωνα με πληροφορίες το υπ. Οικονομικών σχεδιάζει να εφαρμόσει το συγκεκριμένο μέτρο από την 1η Ιανουαρίου του 2013.

Ετσι, με βάση το νέο σύστημα και τη νομοθεσία, όσοι ιδιοκτήτες ακινήτων δεν αποδείξουν ικανά εισοδήματα που να πείθουν την εφορία, θα πληρώσουν φόρο μέχρι 45% για τα ποσά που δεν δικαιολογούνται.

Το πόθεν έσχες θα ισχύει για όλα τα ακίνητα, ακόμη και για την πρώτη κατοικία.Οι φορολογούμενοι θα πρέπει να δικαιολογήσουν κάθε δαπάνη για αγορά ή ανέγερση κατοικίας, για την αγορά οικοπέδου, αγροτεμαχίου ή οποιασδήποτε άλλης εδαφικής έκτασης.

Στο σχέδιο που εξετάζει το υπουργείο οικονομικών για τη φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας, προβλέπεται και αυτοτελής φόρος έως 45% από το πρώτο ευρώ στα ενοίκια. Τα ενοίκια δηλαδή που εισπράττει κάθε χρόνο κάθε ιδιοκτήτης,θα φορολογούνται είτε κλιμακωτά με τρεις συντελεστές (10%, 30% και 45%) είτε με έναν μόνο ενιαίο συντελεστή 15% ή 20%.  

Διαβάστε

5.000 κτίρια-φαντάσματα! Πανάκριβα ακίνητα του δημοσίου με ενοίκιο… 50 ευρώ!

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε