Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Νοσηλεύτρια έλαβε μισθό 2,81 ευρώ!

Νοσηλεύτρια έλαβε μισθό 2,81 ευρώ!

Ποιος μπορεί να ζήσει με 2,81 ευρώ;  Αυτό αναρωτιούνται εκαταντάδες νοσηλευτές και νοσηλεύτριες που εργάζονται στα δημοσια νοσοκομεία της χώρας.

Εφιαλτική είναι η κατάσταση για τους νοσηλευτές που μετά την υπαγωγή τους στο ενιαίο μισθολόγιο και λόγω των δραστικών περικοπών σε επιδόματα  αλλα και λογω των αναδρομικών κρατήσεων καθώς και των κρατήσεων λογω δανείων  είδαν τις δεκαπενθήμερες αποδοχές τους να αγγίζουν το ιλιγγιώδες ποσό των…2,81 ευρώ.

Σε άλλη περίπτωση ο μισθός αγγίζει το επίσης εξωφρενικό ποσό των 82,71 ευρώ. Αλήθεια αυτοί που σκέφτηκαν αυτή τη λύση έχουν συναίσθηση τι κάνανε και σε τι δεινή θέση φέρνουν εκατοντάδες οικογένειες;

Οπως δήλωσε στο Newsit o πρόεδρος των εργαζομένων στο Λαϊκό Νοσοκομείο Τάσος Αντωνόπουλος “η κυβέρνηση μας λεηλάτησε. Αν και μας είπαν πως δε θα πειράξουν τα 1.000 ευρώ το μήνα που έπαιρναν οι νοσηλευτές όχι μόνο δεν τήρησαν την υπόσχεσή τους αλλά είδαμε μισθοδοσίες 3 ευρώ, 10 ευρώ, 80 ευρώ το δεκαπενθήμερο. Εδώ και τώρα ο Λοβέρδος να δώσει λύση στο θέμα”.

Ο πρόεδρος των εργαζομένων του Λαϊκού Νοσοκομείου δεν πίστευε στα μάτια του όταν είδε τις μισθοδοσίες των νοσηλευτών

Οι εργαζόμενοι σε πολλά δημόσια νοσοκομεία έχουν ξεκινήσει κινητοποιήσεις.

Κυβέρνηση - ΔΝΤ - Ε.Ε - Τρόϊκα βλάπτουν σοβαρά την υγεία λέει το πανό που έχουν αναρτήσει στην είσοδο του Λαϊκού Νοσοκομείου οι εργαζόμενοι

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΣΟΥΧΑΪΜΠ
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΙΣΜΗΝΗ ΛΕΝΤΖΟΥ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Με προσωπικό ασφαλείας το Τζάνειο για τους μισθούς των… 50€

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε