Παρασκευή, 29 Μαρ.
20oC Αθήνα

Νοτιάδες και τοπικές βροχές στα δυτικά την Τετάρτη

Νοτιάδες και τοπικές βροχές στα δυτικά την Τετάρτη

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός. Βαθμιαία επικράτηση νότιων ανέμων. Παγετός τη νύχτα και το πρωί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά. Διαβάστε την πρόγνωση μέχρι το Σάββατο.

Πιο αναλυτικά

Σε Μακεδονία- Θράκη ο καιρός θα είναι καλός με νότιους ανέμους 3-4 μποφρό και θερμοκρασία απο -04 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 6 με 8 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε νησιά Ιόνιου, Ήπειρο, δυτική Στερεά και δυτική Πελοπόννησο θα υπάρχουν αραιές νεφώσεις που το απόγευμα στο Ιόνιο θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και τη νύχτα στο βόρειο Ιόνιο πιθανότητα για σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα είναι νότιοι 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί απο -01 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο τοπικά 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι καλός με νότιους ανέμους 3-4 μποφόρ και θερμοκρασία από -04 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένονται τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 3 με 4 και από το απόγευμα τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί απο 05 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα δωδεκάνησα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός με λίγες μόνο νεφώσεις στις νοτιότερες περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 3 με 4 μποφόρ και από το απόγευμα στα βόρεια τοπικά 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί απο 03 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι καλός. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 3 με 4 και από το απόγευμα στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί απο 3 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Ανάλογες καιρικές συνθήκες αναμένονται και στη Θεσσαλονίκη οπου η θερμοκρασία θα κυμανθεί απο -2 έως 9 βαθμούς Κελσίου.

Πέμπτη
καιρός: στα δυτικά, τα νότια και το ανατολικό Αιγαίο νεφώσεις με τοπικές βροχές κατά κανόνα ασθενείς. το βράδυ στα βορειοδυτικά οι βροχές θα ενταθούν και θα σημειωθούν σποραδικές καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά. στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις οι οποίες τη νύχτα στα βόρεια θα αυξηθούν και πιθανόν να βρέξει. Ομίχλες θα σημειωθούν τις πρωινές ώρες κυρίως στα ηπειρωτικά.
Άνεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ, οι οποίοι τη νύχτα θα ενισχυθούν στα 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Παρασκευή (Θεοφάνεια)

Αναμενεται επιδείνωση του καιρού με βροχές, σποραδικές καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά και σε περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας με χαμηλότερο υψόμετρο. Τα φαινόμενα τοπικά θα είναι έντονα.Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι, νοτιοδυτικοί 6 με 8 μποφόρ βαθμιαία από τα δυτικά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει σταδιακή πτώση από τα βόρεια.

Σάββατο

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία η κακοκαιρία σταδιακά θα περιοριστεί στην ανατολική και νότια χώρα. Χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά αλλά και σε περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας με χαμηλότερο υψόμετρο. Παράλληλα οι βορειοδυτικοί άνεμοι στα πελάγη θα φτάνουν τα 8 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση και θα κυμανθεί σε αρκετά χαμηλά επίπεδα.

Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση μέσα απο τη σελίδα του NewsIt Weather Center

Δείτε τι καιρό θα κάνει σε 300 πόλεις σε όλη την Ελλάδα!

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε