Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Ντροπή! Βρέθηκαν ψύλλοι σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της χώρας

– Που τρύπωσαν τα ζωύφια
– Με κνησμό και ερεθισμό πολλοί γιατροί του νοσοκομείου
– Τι καταγγέλει στο Νewsit o πρόεδρος των γιατρών του ΓΝΛ
– Ολοκληρώθηκε η διαδιακασία απεντόμωσης απαντά ο Διοικητής.

Τα ενοχλητικά ζωύφια εμφανίστηκαν στα εφημερεία 4 κλινικών στο Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας την περασμένη Δευτέρα 5 Αυγούστου.
Αμέσως οι γιατροί διαμαρτυρήθηκαν για την απαράδεκτη κατάσταση λόγω του έντονου ερεθισμού και κνησμού που προκαλούν τα τσιμπήματα των ψύλλων καθώς και για τους κινδύνους μεταφοράς των εντόμων στις κλινικές όπου νοσηλεύονται ασθενείς.
Αλλωστε όπως είναι γνωστό με τη ζέστη και τις υψηλές θερμοκρασίες οι ψύλλοι παρουσιάζουν κίνδυνο μετάδοσης ασθενειών.

ΤΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΣΤΟ ΝEWSIT O ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ
Όπως δήλωσε o Λάμπρος Καραγιώργος, πρόεδρος των Γιατρών στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας “όσον αφορά στην κατάσταση που βρισκόμαστε το ερώτημα είναι το εξής: έχουμε ψύλλους στη Μεγάλη Βρετάνια, στο Hilton και σε μια σειρά υψηλών προδιαγραφών ξενοδοχεία της Αθήνας ή της περιφέρειας; Όχι. Για να μην έχουν ψύλλους εκεί σημαίνει ότι κάτι κάνουν. Για να έχουμε ψύλλους στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας σημαίνει ότι κάτι δεν γίνεται.
Οι ψύλλοι βρέθηκαν στα εφημερεία των γιατρών. Ανά 5 εφημερεύοντες υπάρχει ένα εφημερείο, οι υπόλοιποι γιατροί κάπως αλλιώς τη βγάζουν. Στο όρθιο, στα ράντζα, στα φορεία ή ενδεχομένως και εκτός νοσοκομείου.
Επίσης οι ψύλλοι είναι ένα ενδεικτικό δείγμα της πολιτιστικής κατάστασης που βρισκόμαστε.
Όταν βρισκόμαστε σε μια κατάσταση διαλυτική σε οτι αφορά τα νοσοκομεία του ΕΣΥ, τέτοια φαινόμενα αργά ή γρήγορα και με διάφορους τρόπους θα έρθουν. Αυτή τη στιγμή το γενικό νοσοκομείο μας συγχωνεύεται με το πανεπιστημιακό νοσοκομείο Λάρισας, μπαίνει σε μια προγραμματισμένη διαδικασία διάλυσης. Έχουμε τεράστιες ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και σε υλικά ακόμη και σε βαμβάκι παρά το γεγονός πως στο Θεσσαλικό κάμπο παράγεται άφθονο βαμβάκι. Κόβουμε κομματάκια – κομματάκια ένα υλικό που είναι πλαστικό βαμβάκι για να βάλουμε στους καταγματίες.
Δεν έχουμε οινόπνευμα, δεν έχουμε τις σύρριγγες που θέλουμε, δεν έχουμε τα φάρμακα και τους καθετήρες που θέλουμε, δεν έχουμε τους ουροσυλλέκτες που θέλουμε και βεβαίως δεν έχουμε προσωπικό. Σκεφτείτε πως πριν λίγες ημέρες είχαμε έναν νεκρό που δεν τοποθετήθηκε στο ψυγείο λόγω έλλειψης προσωπικού. Ζούμε λοιπόν μια κατάσταση καταστροφική στη δημόσια υγεία. Κοι οι ψύλλοι είναι ο κεντρικός άφωνος διαδηλωτής της καταστροφής του δημόσιου συστήματος υγείας και της καταστροφής ιδιαίτερα του νοσοκομείου μας”.

Ακούστε τι καταγγέλει στο Νewsit o πρόεδρος των γιατρών του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας:

ΤΙ ΑΠΑΝΤΑ Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ
Άμεση ήταν και η αντίδραση του διοικητή του νοσοκομείου κυρίου Κωνσταντίνου Καραμπάτσα.
Όπως δήλωσε στο Νewsit “σε κάποια εφημερεία γιατρών εντοπίστηκαν οι ψύλλοι. Επειδή η Λάρισα ειναι αγροτική περιοχή είναι πολύ πιθανό οι ψύλλοι να προήλθαν από κάποιο κτηνοτρόφο ή  αγρότη καθώς ειναι συνηθισμένο το καλοκαίρι κάποιος να είναι φορέας αυτών των ενοχλητικών επισκεπτών. Αυτό εντοπίστηκε την περασμένη Δευτέρα και το συνεργείο τελείωσε χθες την απεντόμωση κάνοντας ολες τις απαραίτητες ενέργειες. Την άλλη εβδομάδα θα κάνουμε και έναν ακόμη ψεκασμό στους υπονόμους γύρω απο το νοσοκομείο γαι να είμαστε σίγουροι πως δε θα υπάρξει καμία άλλη εστία. Ήδη πάντως οι ψύλλοι έχουν εξαφανιστεί. Κανείς δεν μπορεί να εμποδίσει τους κτηνοτρόφους και τους βοσκούς να αρρωστήσουν. Το ευχάριστο είναι πως οι ψύλλοι δεν εμφανίστηκαν σε κλινικές και σε καμία περίπτωση δεν ήρθαν σε επαφή με ασθενείς”.

Ακούστε τι δήλωσε στο Νewsit ο διοικητής του νοσοκομείου:

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΙΣΜΗΝΗ ΛΕΝΤΖΟΥ – ΛΑΜΠΡΟΣ ΧΑΒΕΛΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Xωρίς ιατροτεχνολογικό υλικό τα στρατιωτικά νοσοκομεία 

Καταγγελίες γιατρών για παραποίηση στοιχείων από το υπ.Υγείας


Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε