weather-icon °C AΘΗΝΑ
,

Ο Άκης αποκαλούσε τον εαυτό του “ωραίο υπουργό” – Νέες αποκαλύψεις για υπέρογκες δαπάνες

Ο Άκης αποκαλούσε τον εαυτό του “ωραίο υπουργό” – Νέες αποκαλύψεις για υπέρογκες δαπάνες | Newsit.gr

Νέα έγγραφα δείχνουν ότι μέσα σε 7 μέρες μια εταιρεία “πλυντήριο” του Άκη Τσοχατζόπουλου μπήκαν στα ταμεία της 6,3 εκατομμύρια δολάρια. Αυτό εντόπισε το ΣΔΟΕ από την κίνηση των λογαριασμών.

Σύμφωνα με τα όσα ακούστηκαν στην εκπομπή “Σκάι στις 7” με τον Νίκο Ευαγγέλατο, τα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους οι αρχές φαίνονται όλες οι συναλλαγές που γίνονταν και τον χορό των εκατομμυρίων που είχε στηθεί.

Μάλιστα ένα έγγραφο που έχει ημερομηνία Μαϊου του 2011 και έχει και χειρόγραφη σημείωση του Άκη Τσοχατζόπουλου, που ευελπιστεί ακόμη ότι μπορεί να παρέμβει, και λέει πως “Η Φρόσω μίλησε στο ΣΔΟΕ”. Εδώ εννοεί την λογίστρια του Ευφροσύνη Λαμπροπούλου που είναι ήδη προφυλακισμένη.

Σε άλλο έγγραφο φαίνεται ότι ο ίδιος ο Άκης Τσοχατζόπουλος αποκαλεί τον εαυτό του ωραίο. “Οι ενδείξεις που συνδέουν άμεσα μέρος των παράνομων πληρωμών που έγιναν μέσω της Ferostalm με αποδέκτες την εταιρεία Τορκάσο και συνδέουν με τον ελεγχόμενο ωραίο υπουργό”, γράφει ο ίδιος στο ημερολόγιο του!

Στις νέες αποκαλύψεις είναι και αποδείξεις από διαμονή σε ξενοδοχείο της Κωνσταντινούπολης της Βίκυ Σταμάτη με τον αδελφό της και φαίνονται πληρωμές για δύο βραδιές 18.000 ευρώ!

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ


Στο Πειθαρχικο των φυλακών για το κινητό ο Ακης

Ενώπιον του Πειθαρχικού Συμβουλίου των φυλακών θα βρεθεί εντός των επόμενων ημερών ο προφυλακισμένος πρώην υπουργός Άκης Τσοχατζόπουλος καθώς σωφρονιστικοί υπάλληλοι βρήκαν στην κατοχή του κινητό τηλέφωνο.

Σύμφωνα με τα ισχύοντα για πειθαρχικά παραπτώματα κρατουμένων, ο κατηγορούμενος στην υπόθεση της νομιμοποίησης παράνομων αμοιβών ενδέχεται να αντιμετωπίσει ποινή είτε στέρησης του δικαιώματος εργασίας είτε ακόμη και μεταγωγής του σε άλλο σωφρονιστικό κατάστημα.

Στο μεταξύ ανάμεσα στην σωρεία των στοιχείων που μελετώνται από τους ανακριτές της υπόθεσης, από το κατασχεθέν υλικό, ενδιαφέρον προκαλεί και μία επιστολή που κράτησε στο αρχείο του ο Άκης Τσοχατζόπουλος, του 2004, αξιωματικών του στρατού που είχε αποτελέσει το έναυσμα για να ξεκινήσει η διερεύνηση της υπόθεσης των προμηθειών για τα εξοπλιστικά του υπουργείου Άμυνας.

Στην επίμαχη επιστολή που απευθύνεται προς τον τότε Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Εθνικής Άμυνας γίνεται αναφορά στην σύμβαση για τα TOR – Μ1 και επισημαίνεται: «Από τις συμβάσεις αυτές με μία έρευνα που μπορείτε να διατάξετε θα προκύψει ανενδοίαστη διασπάθιση του δημόσιου χρήματος, κυρίως όσον αφορά τις υπερτιμολογήσεις και προπαντός τις παροχές-μίζες σε διαφόρους διαπλεκόμενους και ανθρώπους του στενού περιβάλλοντος του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου».

Η σύζυγος του πρώην υπουργού και ενώ η ποινική διερεύνηση των περιουσιακών στοιχείων όδευε στο τέλος της, ζήτησε το κλείσιμο λογαριασμού που διατηρούσε σε ελβετική τράπεζα και την μεταφορά του υπολοίπου στην Ελλάδα, αν και τα εναπομείναντα ποσά ήταν ελάχιστα. Το στοιχείο αυτό προκύπτει από το κατασχεθέν αρχείο του Α. Τσοχατζόπουλου στο οποίο περιλαμβάνεται και η αλληλογραφία της Βίκυς Σταμάτη, με ημερομηνία 9 Ιανουαρίου 2012, με την τράπεζα UBS με αίτημα την μεταφορά του υπολοίπου του λογαριασμού της, ποσού 39,02 ελβετικών φράγκων, σε λογαριασμό του Άκη Τσοχατζόπουλου στην Εθνική Τράπεζα.

Κάποια χρόνια πριν, το καλοκαίρι του 2008, η οικονομική δυνατότητα της κ. Σταμάτη, όπως μαρτυρά τιμολόγιο από ξενοδοχείο στην Κωνσταντινούπολη, της επέτρεπε να ξοδεύει 17.925 ευρώ για δύο ημέρες διαμονή, ταξίδι που είχε κάνει με τον πατέρα της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ο Άκης με κινητό μέσα στο κελί – Συνέχεια αποκαλύψεων για τα ψώνια 53.000 ευρώ σε 18 μέρες – Ελλάδα

Δεν πίστευε ότι θα μπει στην φυλακή ο Άκης

Τα ψώνια της Βίκυς:122 ευρώ για ένα ζευγάρι κάλτσες του παιδιού!

Ακης – Βίκυ: Λεφτά υπήρχαν και ξοδεύονταν ασύστολα – Καναπέδες πιο ακριβοί και από αυτοκίνητα – Αυτοκίνητα πιο ακριβά και από σπίτια

Κορδόνι για κουρτίνα 2.500 ευρώ και άλλα ακριβά γούστα της Βίκυς Σταμάτη!

Το… οικοπεδάκι του Άκη αξίας 4,6 εκατομμυρίων!

Βίκυ Σταμάτη: Ξόδεψε 50.000 ελβετικά φράγκα σε 15 μέρες! – Πανάκριβες αγορές σε Αθήνα και Ρώμη

#TAGS MM